קרדיולוגיה

האם צפויה עליה חוזרת בשימוש באפשרות דנרבציה כלייתית לטיפול ביתר לחץ דם? (מתוך אתר מדסקייפ)

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) צפוי לקבל לידיו נתונים נוספים בשנה הקרובה, העשויים להוביל לאישור דנרבציה כלייתית להפחתת לחץ דם ועולה השאלה האם נתונים אלו יובילו לשינוי הגישה לטיפול זה.

באתר מדסקייפ ערכו ראיונות עם שלושה קרדיולוגים במטרה לתת מענה לשאלה זו ואחרות אודות הפרוצדורה, הנחשבת לניסיונית בארצות הברית, אך זכתה לאישור CE באירופה.

דנרבציה כלייתית – הכוללת אבלציה של עצבים בדופן של העורק הכלייתי באמצעות גלי RF (Radiofrequency) או אולטרה-סאונד לעורקי הכליות, במטרה להפחית את פעילותם הפחיתה באופן דרמטי את לחץ הדם הסיסטולי במחקרים מוקדמים בחולים עם יתר לחץ דם.

עם זאת, ההתרגשות סביב הפרוצדורה שככה בשנת 2014, כאשר פורסמו תוצאות מחקר SYMPLICITY-HTN-3, באמצעות דור ראשון של צנתר Symplicity, אשר לא הובילו להפחתה טובה יותר בלחץ הדם, בהשוואה לפרודצורת דמה.

מאז, התוצאות לאחר 3 ו-6 חודשים מהחולים המקוריים שנכללו בשלושה מחקרים מבוקרי טיפול-דמה להערכת צנתרים מדור-שני רמזו לכך שהפרוצדורה מציעה תועלת מתונה להפחתת לחץ הדם, ללא סוגיות בטיחות.

פרופ’ Deepak Bhatt מבוסטון, ארצות הברית, אשר היה אחד החוקרים במחקר SYMPLICITY HTN-3, סבור כי שוב ישנה התרגשות בכל הנוגע לדנרבציה של עורק הכליה וכי יש הצדקה לכך. עם זאת, הוא קורא לנקוט משנה זהירות ולדרוש נתונים בהיקף ואיכות מספקים, בטרם קופצים למסקנות, כך שההיסטוריה לא תחזור על עצמה. הוא מוסיף כי בסופו של דבר, בכדי שהגישה אכן תצבור תנופה, חשוב שיהיה מדובר בגישה אשר מרבית הרופאים המיומנים בנושא יוכלו לבצע.

פרופ’ Felix Mahfoud מהמבורג, גרמניה, מקווה כי המערכת תהיה זמינה לשימוש בארצות הברית במהלך השנה הקרובה, תוך שמציין כי מחקרים נוספים צפויים להסתיים במהלך שנת 2020, כאשר הדבר תלוי בסקירה ואישור של מנהל המזון והתרופות האמריקאי.

פרופ’ Franz H. Messeril מברן, שוויץ, סיפר כי למרות שהוא נחשף לשימוש בדנרבציה כלייתית בשוויץ, הוא עדיין אינו משוכנע לחלוטין בטיב הפרוצדורה. להערכתו, ניתן ללמוד בקלות את הטכניקה של ביצוע הפרוצדורה, אך התוצאות המאכזבות ממחקר SYMPLICITY HTN-3 מעידות על חשיבות המבצעים בכדי להשיג תוצאות טובות.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה