תוצאות התניה איסכמית בטיפול באוטם שריר הלב (The Lancet)

התניה איסכמית בצורת Remote Ischemic Conditioning (RIC) לפני התערבות כלילית מילעורית לא הובילה לשיפור התוצאות הקליניות בחולים עם אוטם לבבי ועליות מקטע ST (ST-segment Elevation Myocardial Infarction), כך עולה מתוצאות מחקר CONDI-2/ERIC-PPCI.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי RIC, הכוללת איסכמיה זמנית וזילוח מחדש ,הדגימה במחקרים קודמים הקטנה של גודל אוטם שריר הלב בחולים עם STEMI לאחר התערבות כלילית מילעורית. כעת הם ביקשו לבחון אם RIC עשוי להפחית את היארעות תמותה לבבית ואשפוזים בשל אי-ספיקת לב לאחר 12 חודשים.

החוקרים השלימו מחקר פרוספקטיבי, אקראי ומבוקר, שכלל 33 מרכזים ברחבי בריטניה, דנמרק, שבדיה וסרביה. הם כללו חולים עם חשד ל-STEMI, אשר חולקו באקראי לקבלת טיפול סטנדרטי או התניה איסכמית לפני התערבות כלילית מילעורית.

בתקופה שבין נובמבר 2013 ועד סוף מרץ, 2018, חולקו באקראי 5,401 חולים לקבוצת ביקורת (2,701 חולים) או התניה איסכמית (2,700 חולים). לאחר הוצאת חולים בעת ההגעה לבית החולים או בעקבות אובדן למעקב, 2,569 חולים נכללו בקבוצת הביקורת ו-2,546 חולים בקבוצת ההתערבות נכללו בניתוח לפי כוונה לטפל.

12 חודשים לאחר התערבות כלילית מילעורית, שיעורי תמותה לבבית או אשפוז בשל אי-ספיקת לב (התוצא העיקרי של המחקר) עמד על 8.6% (220 חולים) בקבוצת הביקורת ועל 9.4% (239 חולים) בקבוצת ההתערבות (יחס סיכון של 1.10, רווח בר-סמך 95% של 0.91-1.32, p=0.32).

לא תועדו אירועים חריגים או תופעות לוואי בלתי צפויות בעקבות התניה איסכמית .

החוקרים מסכמים וכותבים כי RIC אינה משפרת את התוצאות הקליניות, דוגמת תמותה לבבית או אשפוזים בשל אי-ספיקת לב, בחולים עם STEMI לאחר התערבות כלילית מילעורית.

The Lancet. Published September 6, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה