קרדיולוגיה

ההשפעה של Evolocumab על אירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלה קרדיווסקולארית (JAMA Cardiol)

מתוצאות מחקר FOURIER עלה כי טיפול ב-Evolocumab (רפאטה) הפחית ריכוז חלקיקי LDL ואירוע קרדיווסקולארי ראשון במשתתפים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם, אך לא היו נתונים אודות חולים בסיכון גבוה להישנות אירועים קרדיווסקולאריים. כעת, במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Cardiology מדווחים חוקרים כי תוספת Evolocumab לטיפול בסטטינים הובילה לירידה משמעותית באירועים קרדיווסקולאריים חוזרים.

מטרת המחקר הייתה לבחון את השפעות Evolocumab על כלל האירועים הקרדיווסקולאריים, לאור חשיבות המספר הכולל של אירועים קרדיווסקולאריים. החוקרים השלימו ניתוח משני של מחקר FOURIER, בו נערכה השוואה בין Evolocumab ופלסבו בחולים לאורך חציון מעקב של 2.2 שנים. המחקר כלל 27,564 משתתפים עם מחלה טרשתית יציבה, אשר קיבלו טיפול בסטטינים.

תוצא הסיום העיקרי היה זמן עד לתמותה קרדיווסקולארית, אוטם שריר הלב, אירוע מוחי, אשפוז בשל אנגינה לא-יציבה, או רה-וסקולריזציה כלילית; תוצא הסיום המשני העיקרי היה הזמן עד לתמותה קרדיווסקולארית, אוטם לבבי או אירוע מוחי ראשון.

הגיל הממוצע של המשתתפים עמד על 63 שנים, 69% נטלו סטטינים בעצימות גבוהה וחציון ריכוז LDL בתחילת המחקר עמד על 92 מ”ג/ד”ל. בסך הכול תועדו 2,907 אירועים ראשונים שענו על תוצא הסיום העיקרי ו-4,906 אירועים ראשונים או חוזרים.

הטיפול ב- Evolocumab הביא להפחתת התוצא העיקרי ב-18% (p<0.001), כולל הן אירועים קרדיווסקולאריים ראשונים (יחס סיכון של 0.85, p<0.001) ואירועים חוזרים (יחס סיכון של 0.74).

בקבוצת המטופלים ב- Evolocumab תועדו 2,912 אירועים שענו על התוצא העיקרי ובקבוצת הפלסבו תועדו 2,714 אירועים. לכל 1,000 מטופלים שנטלו את התרופה למשך שלוש שנים, Evolocumab מנע 22 אירועים קרדיווסקולאריים ראשונים ו-52 אירועים קרדיווסקולארים ראשונים או חוזרים.

הירידה בסך האירועים הקרדיווסקולאריים נבעה מירידה במספר אוטמים לבביים (סיכון יחסי של 0.74, p<0.001), אירועים מוחיים (יחס סיכון של 0.77, p=0.007) ורה-וסקולריזציה כלילית (סיכון יחסי של 0.78, p<0.001).

החוקרים כותבים כי ממצאים אלו מספקים תמיכה נוספת לתועלת של המשך טיפול אגרסיבי לאיזון פרופיל השומנים למניעת הישנות אירועים קרדיווסקולאריים.

JAMA Cardiol. Published online May 22, 2019

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה