קרדיולוגיה

האם אפשר לצרוב הפרעות קצב לב מסכנות חיים בשיטה לא חודרנית ללא צנתור חשמלי לגילוי או טיפול?מאת ד”ר יעקב גולדשטיין, האיגוד הקרדיולוגי

טכיקרדיה חדרית (ר”תVT) הינהסיבוך חשמלי המעורר דאגה רבה, ומסכן חיים, הנגרם ברב המקרים על ידי מעגליreentryסביב איים של פיברוזיס מיו קרדיאלית, במחלות שריר מבניות או בעקבות צלקות של אוטמים. הטיפול התרופתי האנטי אריטמי נכשל לעיתים, וגם הדפיברילטור המושתל איננו פתרון מספיק טוב במידה וההפרעה חוזרת לעיתים קרובות, עד כדיVT storm  (מוגדר לרב עם מעל 3 אפיזודות ב 24 שעות).

טיפול פולשני בעזרת צנתרים המשחררים אנרגיה תרמית-צורבת בנקודות היציאה של המעגל, תלוי בגילוי אנטומיחשמלי מדויק, גם נכשל לעיתים, וגם לא כל המטופלים אכן מתאימים להתערבות פולשנית.

שיטה של stereotactic body radiation therapy (SBRT)מסוגלת להעביר באופן מדויק וממוקד מנת קרינה באנרגיה גבוהה לנקודה מסוימת בגוף, עם הפחתה נכרת של כמות האנרגיה מסביב, כך שלא נגרם נזק משמעותי לרקמה הסובבת, בעזרת סוגי קרינה שונים אלקטרוניםאו פוטונים או פרוטונים. השיטה בשימוש באונקולוגיה ובנוירוכירורגיה. מספר מחקרים פרה קליניים בקרדיולוגיה כולל מחקר שפורסם ב 2017 על 5 מקרים, הדגימו שניתן לבצע צריבה לא פולשנית בעזרתSBRT, ללא תופעות לוואי חמורות.

מטרת המחקר:

להעריך במחקר פרוספקטיבי (ב(phase 12את בטיחות יעילות של שיטתSBRTcardiacאוnoninvasive cardiac radioablationכטיפול לא פולשניcatheter freeלטפל בVTעמיד (כ(refractory, עם מעקב באורך בינוני.

שיטות:

מחקרVTENCORE(אוElectrophysiology-Guided Noninvasive Cardiac Radioablation for Ventricular Tachycardia), מחקר של עוקבה הכוללת 19 מטופלים מבוגרים שעברוnoninvasive cardiac radioablationבעזרת SBRT עם הפעלה חד פעמית של קרינה ממוקדת מטרה שלGy25

·        כטיפול בVTעמיד,

·        או כטיפול בPVC’sמרובים (מעל 20% ליממה) שגרמו לקרדיומיופתיה.

איתור אזורי הצלקת האריתמוגנית נעשהבעזרתשילוב שיטות הדמית לבאנטומיים חשמליים(עםCMRCCTASPECTלאנטומיה, ודגום חשמלי בעזרת אק”ג  12 חיבורים, ואק”ג רב חיבורים בעת השראתVTבשיטתnoninvasive-programmed stimulation).

·        תוצא בטיחות עיקריהיה תופעות לוואי חמורותSAEבעקבות טיפול קרינתי ב 90 יום מעקב,

·        תוצא יעילות עיקריהיה או הפחתה ניכרת באירועי הVT(בתשאולAICDהמושתלים), או הפחתת עומס הPVCב 2 המטופלים עם קרדיומיופתיה שנגרמה בעקבותיהם (הערכה בניטור 24 שעות בHolter),

ההשוואותנעשו בהתאם למצב בסיס של 6 חודשים טרום טיפול, ל 6 חודשים לאחר הטיפול, עם 6 שבועותblanking-periodכדי להעריך תוצאות טוקסיות ביניים בעקבות הקרינה.

מולאו גם שאלוני איכות חייםShort Form-36 questionnaire.

תוצאות:

להמשך הסקירה באתר האיגוד הקרדיולוגי

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה