קרדיולוגיה

חסר ברזל בחולי אי ספיקת לב : עלה לאוויר כלי עזר ממוחשב לסיוע באבחנה וטיפול בהתבסס על הנחיות ה-ESC !

במסגרת ההנחיות העדכניות של החברה האירופאית לקרדיולוגיה (ESC) הוקדש פרק אחד לסוגיית חסר ברזל חולי אי ספיקת לב.

ע”פ מסמך ההנחיות, חסר ברזל בחולי אי ספיקת לב (CHF) נפוץ וקשור ליכולת מופחתת לבצע מאמץ גופני, פגיעה באיכות החיים הקשורה לבריאות, ולסיכון מוגבר לתמותה, ללא קשר לנוכחות אנמיה.

מדובר במצב בריאותי רציני אך ניתן לטיפול.

הכותבים מציינים כי מספר מחקרים הדגימו את היכולת של ברזל IV, ובמיוחד ferric carboxymaltose (FCM) ובשמו המסחריFerinject פרינג’קט , לתקן חסר ברזל במטופלים עם אי ספיקת לב עם מקטע פליטה מופחת (HFrEF), מה שמתבטא בשיפור יכולת מאמץ, הפחתת סימפטומי CHF , ושיפור באיכות חיים.

המחברים מזכירים שהחשיבות הרבה להערכת ואיבחון חסר ברזל מטופלים עם CHF הוצגה כבר בהנחיות של ה-ESC ב-2016 במסגרת ההנחיות לניהול אי ספיקת לב, אשר הכירה בחסר ברזל כתחלואה נלווית בעלת חשיבות, ושאינה תלויה באנמיה.

ההנחיות הללו ממליצות שכל מטופל חדש שאובחן כסובל מאי ספיקת לב יעבור באופן שגרתי בדיקה להערכת חסר ברזל ולבחינה אם יש מקום להתחלת טיפול ב-Ferinject (FCM). הטיפול ע”פ ההנחיות מומלץ במטופלי HFrEF סימפטומטיים וחסר ברזל (המוגדר כריכוז פריטין מתחת ל-100 µg/L או רמת פריטין בין 100299 µg/L ושיעור סטורציית טרנספרין מתחת ל-20%) .

מחברי ההנחיות מציינים שלמרות קיומן של המלצות ספציפיות אלה, עדיין יש צורך בכלי מעשי, קל לשימוש שימליץ על אבחון וטיפול בפרקטיקה היום יומית .

המסמך של ה-ESC מציג בצורה מפורטת את ההנחיות וההמלצות לאיבחון וטיפול בחסר ברזל בחולי CHF .  לעיון במסמך 

כדי להקל ולפשט עוד יותר את תהליך האבחון ובחירת הטיפול, כולל המינון, פיתחנו את המחשבון שלהלן המאפשר לבצע במהירות את האבחנה.

את המחשבון תוכלו להוריד לדסקטופ של המחשב שלכם, או למסך הבית של הסמרטפון שלכם כך שיהיה תמיד מוכן וזמין לשימוש בעת הצורך. בכל מקרה, המחשבון התווסף גם ל-e-Med tools ממנו ניתן להיכנס לעוד מחשבונים נוספים, וגם באתר פרינג’קט.

כפי שתוכלו להתרשם כאן מצילום המסך, השימוש הוא פשוט ונוח, 

המחשבון משיב למשתמש אם המטופל עונה לקריטריונים של אבחנת חסר ברזל, ובנוסף, במידה וכן גם מציג את מינון הברזל המומלץ בהתבסס על רמת ההמוגלובין והמשקל של המטופל, כמו בדוגמא הבאה: 

לכניסה למחשבון (מיועד לרופאים, רוקחים ואחיות בלבד) הקליקו כאן. להזכירכם, לאחר הכניסה מומלץ לשמור המחשבון על מסך הבית.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה