קרדיולוגיה

האם בירור ראשוני הכולל סי טי במטופלים עם תעוקה יציבה חדשה עשוי להפחית אירועים לבביים חדים ? / מאת ד”ר יעקב גולדשטיין, האיגוד הקרדיולוגי

רק כ 10% מהמטופלים הפונים למרפאות בקהילהעם כאב חדש בחזה ( ללא מאפיינים שלACS)מאובחנים כסובלים ממחלה כלילית, אך הגישה האבחנתית היעילה ביותר, קונטרוברסיאלית.

אנגיוגרפיה טומוגרפית כלילית ממוחשבת ( ר”תCCTA), בעלת רגישות אבחנתית של 86%, סגוליות של 96% ובעיקר בעלת ערך negative predictiveהמתקרב ל100%לשלילת מחלה כלילית חסימתית.

הערכת התועלת האבחנתית והפרוגנוסטית של בדיקתCCTA,לעומת גישה סטנדרטית בלבד של מדדים קליניים ומדדי איסכמיה לבבית במאמץ,בעזרת אק”ג או אק”ג בלווי אחת משיטות הדמית הלב, במטופליםללא מחלה כלילית קודמת,עם כאב בחזהחדש ( ללא מאפיינים שלACS)נבדקה ב 2 מחקרים מבוקרים רב מרכזיים (כזכורPROMISEוהסקוטיSCOT-HEART).

האנאליזות בוצעו לטווח שנתיים עד 3 תחילה, עם תוצאות סותרות במקצת, ובdesignמעט שונה ביניהם, אך התוצאים לטווח הרחוק יותר, ל 5 שנים,פורסמו רק כעת מתוך מחקרהסקוטיSCOT-HEART.

שיטות:המחקר הסקוטי רב מרכזי גלוי,ובו כזכור4146  מטופלים עם חשד לתעוקה יציבה חדשה, אשר הופנו למרפאות קרדיולוגיות לבירור, עברו רנדומיזציה לCCTAוגישה סטנדרטית ( סך 2073 מטופלים) לעומת גישה סטנדרטיתבלבד (סך 2073 מטופלים). הגישה האבחנתית, מתן הטיפול והתוצאים הקליניים הוערכו למשך תקופת המעקב של 3 עד 7 שנים.

תוצא עיקרי במחקר נוכחי היה מוות בגין מחלת לב כלילית או אוטם לא פטלי, הפעם בסיום 5 שנים.

להמשך הסקירה באתר האיגוד הקרדיולוגי

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה