קרדיולוגיה

הרהורים על הצורך בטיפול מניעתי לפני פעולות פולשניות במטופלים בסיכון לפתח אנדוקרדיטיס זיהומית/מאת ד”ר יעקב גולדשטיין, האיגוד הקרדיולוגי

למרות ההתקדמות בשיטות ההדמיה והטיפול, אנדוקרדיטיס זיהומית(ר”תIE) עדיין כרוכה בתמותה של כ 20% באשפוז.

מחקר צרפתי  מ 2012 דיווח על נתח של25% ממקריIE, במטופלים לאחר טיפול באשפוז, או במרכזיםרפואיים אמבולטוריים. כידוע מטופלים אלה חשופים יותר לעירויים, דיאליזה ופרוצדורות שונות (עם 11.4% כזיהומיםnosocomial).

אמנם בקטרמיה חולפת תת קלינית דווחה לאחר פעולות שונות, אך לא קיימות עבודות בקנה מדה רחב המוכיחות שטיפול מניעתי לIEבמטופלים עם מחלות לב מבניות בסיכון, שהיה מקובל מאד עד 2007, אמנם חיוני ואו יעיל, בעת שעלול לגרום תופעות לוואי ועמידות לטיפול נגד זיהומים בעתיד. לכן ההתויות של איגודים הקרדיולוגים; האמריקאים (מ 2007 ) והאירופאים (מ 2015 ) צומצמו. (ראה דיאגרמה המופיעה בסיום הסקירה מתוך הEDITORIAL).

מאידך יחד עם צמצום ההתוויות גם לפי האיגוד האנגלי (לפיNICE GUIDELINES), מחקר אנגלי מ 2015 הדגים עליה בהיארעותIE.

הגישה המניעתית המיטבית חשובה ביותר, לאור התחזית החמורה שלIE, אך עדיין לוקה בערפל מסוים, בהעדר מחקרים מבוקרים שלא יבוצעו מפאת האתיקה.

מטרת המחקר הלאומי השוודי המבוסס על כל מקרי הIEבמדינה מתחילת 1998 עד סוף 2011 הייתה לכמת את תוספת הסיכון הכרוך בפעולות חודרניות כירורגיות או רפואית אחרות.

שיטות:

החוקרים השתמשו בשיטת מחקרcase-crossover להשוות באותה אוכלוסייה שחוותהIE למשך תקופה של 12 שבועות לאחר פעולות חודרניות,כנגד שיעור הפעולות החודרניות בהם, באותה תקופה של 12 שבועות של שנה קודמת (חופשית מIE).נלקחו בחשבון כל הפעולות החדרניותהלא דנטאליות, פרט להתערבויות אשר בוצעו במטרהלשלולIEאו בעת אלח דם, או בבירור זיהומים אשר עלולים להוביל לIE.

תוצאות:…..

להמשך הסקירה באתר האיגוד הקרדיולוגי

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה