קרדיולוגיה

הערכת התועלת של הגנה דיסטאלית מפני תסחיפים במהלך התערבות כלילית מילעורית בחולים עם תסמונת כלילית חדה (מתוך כנס TCT)

מתוצאות מחקר VAMPIRE  3 (Vacuum Aspiration Thrombus Removal) עולה כי להגנה דיסטאלית מפני תסחיפים במהלך התערבות כלילית מילעורית ישנה תועלת בחולים עם תסמונת כלילית חדה ונגע טרשתי גדול. לדברי החוקרים, ההגנה הדיסטאלית לוותה בירידה ניכרת בשכיחות תופעות העדר זרימה מחדש והפחתת סיבוכים חמורים סביב הפרוצדורה ובמהלך האשפוז.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הגנה דיסטאלית עם אספירציה של התרומבוס או התקני פילטר נדחקה הצידה בעקבות מחקרים קליניים שלא הדגימו תועלת ואף הצביעו על עליה בשיעור הסיבוכים בגישה זו.

כעת החוקרים מ-13 מרכזים ביפן חילקו באקראי 200 חולים עם אוטם חד של שריר הלב או אנגינה לא-יציבה ונגע טרשתי של לפחות 5 מ”מ להתערבות כלילית מילעורית עם אספירציה של הקריש ופילטר הגנה דיסטאלית או להתערבות כלילית עם אספירציה של הקריש בלבד.

התוצא העיקרי של תופעת העדר זרימה מחדש גורם המנבא החלמה ירודה של חדר שמאל ותמותה בטווח בארוך ירד מ-41.7% ללא הגנה דיסטאלית ל-26.5% עם הגנה דיסטאלית באמצעות התקן פילטר.

מהתוצאות עלה כי Corrected TIMI Frame Count לאחר רה-וסקולריזציה היה נמוך יותר משמעותית בקבוצת ההתערבות לעומת קבוצת הטיפול הקונבנציונאלי (23 לעומת 30.5), כמו גם היארעות דום לב/הלם קרדיוגני באשפוז (0% לעומת 5.2%) ואירועים חריגים באשפוז (1% לעומת 8.3%).

גודל האוטם והעלה ברמות Creatine Kinase MB היו דומים בשתי הקבוצות.

לאחר עשרה חודשי מעקב אחר 149 חולים, לא תועדו הבדלים באחוז קוטר ההיצרות, אובדן מאוחר או שיעורי היצרות חוזרת.

מתוך כנס TCT

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה