התערבות כלילית מוקדמת מלווה בהישרדות טובה יותר חודש לאחר NSTEMI (מתוך כנס מטעם SCAI)

מנתונים חדשים, שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-Society for Cardiovascular Angiography and Interventions, עולה כי רה-וסקולריזציה מוקדמת (בתוך 24 שעות) בחולים שאושפזו בשל אוטם לבבי ללא עליות מקטע ST, לוותה בהישרדות טובה יותר במהלך החודש הראשון, בהשוואה לרה-וסקולריזציה מאוחרת.

החוקרים בחנו את שיעורי התמותה 28 ימים ושנה לאחר רה-וסקולריזציה מוקדמת או מאוחרת בחולים בסיכון נמוך וגבוה עם אוטם לבבי ללא עליות מקטע ST, שלקחו חלק במחקר ARIC (Atherosclerosis Risk in Communities) בין 1987-2012.

ההנחיות הקליניות ממליצות על רה-וסקולריזציה מוקדמת (בתוך 24 שעות) בחולים בסיכון גבוה עם אוטם לבבי ללא עליות מקטע ST, כאשר רה-וסקולריזציה מאוחרת (24-72 שעות) סבירה בחולים בסיכון נמוך לאירועים קליניים. עם זאת, העדויות התומכות בנושא מבוססות על מחקרים קליניים שכללו תוצאים משולבים ואין מחקר להערכת ההבדל בתמותה לאחר רה-וסקולריזציה מאוחרת לעומת מוקדמת.

החוקרים זיהו 9,960 חולים שאושפזו בשל אוטם לבבי ללא עליות מקטע ST בין 1987-2012 ולקחו חלק במחקר ARIC, שכלל איסוף נתונים מ-21 בתי חולים בארבעה אזורים בארצות הברית.

חולים סווגו בקטגוריית סיכון נמוך במידה ומדד TIMI עמד על 2-4 נקודות וסיכון גבוה בנוכחות מדד של 5-7 נקודות או הלם קרדיוגני או פרפור חדרים.

שני-שליש מהחולים (68%) השלימו התערבות כלילית מילעורית, 27% השלימו ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים ו-5% (מהשנים המוקדמות) השלימו טיפול תרומבוליטי בלבד. שליש מהחולים השלימו רה-וסקולריזציה מוקדמת (3,338 חולים). מדד TIMI הממוצע היה דומה בחולים לאחר רה-וסקולריזציה מוקדמת לעומת מאוחרת (4.4 ו-4.3, בהתאמה).

חולים שהשלימו רה-וסקולריזציה מוקדמת היו צעירים יותר (גיל ממוצע של 60 שנים לעומת 62 שנים), עם שכיחות מעט גבוהה יותר של גברים (82% לעומת 80%) ומעשנים פעילים (34% לעומת 29%). בקבוצת רה-וסקולריזציה מוקדמת תועדה שכיחות נמוכה יותר של סוכרת (22% לעומת 28%) או בצקת ריאות/אי-ספיקת לב (14% לעומת 22%).

במהלך תקופת המחקר תועדו 247 מקרי תמותה (2%); 310 חולים (3%) מתו בתוך 28 ימים מהאשפוז ו-569 חולים (6%) הלכו לעולמם בתוך שנה מהאשפוז. 5,390 חולים (54%) מהחולים סווגו בקטגוריית סיכון נמוך.

כצפוי, בחולים בסיכון גבוה תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר ושיעורי התמותה היו הנמוכים ביותר לאחר התערבות כלילית מילעורית, לאחריה ניתוח מעקפים של העורקים הכליליים ובהמשך טיפול תרומבוליטי.

רה-וסקולריזציה כלילית לוותה בסיכון נמוך יותר לתמותה לאחר 28 ימים בחולים בסיכון נמוך (יחס סיכויים של 0.13) ובסיכון גבוה (יחס סיכויים של 0.62), לאחר תקנון לערפלנים שונים.

בניתוח חוזר של הנתונים, נכללו 2,376 חולים לאחר התערבות כלילית מילעורית ו-4,370 חולים לאחר התערבות מאוחרת. בחולים בסיכון גבוה ואלו שהתייצגו בתוך שש שעות או בתוך 24 שעות מהופעת התסמינים תועדו שיעורי תמותה נמוכים יותר משמעותית בתוך 28 ימים עם התערבות כלילית מוקדמת לעומת מאוחרת. עם זאת, לא תועד יתרון בקבוצת החולים בסיכון נמוך, אך זאת ככל הנראה עקב מספר מקרי התמותה הקטן בקבוצה זו.

החוקרים גם לא זיהו הבדלים בין הקבוצות בשיעורי התמותה לאחר שנה אחת.

מתוך כנס מטעם SCAI

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם יש תועלת לגישה פולשנית לטיפול בחולים שבריריים עם NSTEMI? (מתוך JAMA Netw Open)

    האם יש תועלת לגישה פולשנית לטיפול בחולים שבריריים עם NSTEMI? (מתוך JAMA Netw Open)

    בחולים שבריריים עם אבחנה של אוטם לבבי מסוג NSTEMI (או Non-ST-Elevation Myocardial Infarction) גישה פולשנית ראשונית עשויה להיות מלווה בנזק מוקדם עם תועלת מאוחרת ובסופו של דבר בעלת השפעה ניטרלית על הישרדות החולים לאחר שלוש שנים, כך עולה מתוצאות מחקר אקראי שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מחקר MOSCA-FRAIL נערך ב-13 בתי חולים בספרד וכלל […]

  • מבחן מאמץ לב-ריאה מסייע בהערכת ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין (JAMA Cardiol)

    מבחן מאמץ לב-ריאה מסייע בהערכת ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין (JAMA Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology עולה כי מבחן מאמץ לב-ריאה עשוי לסייע בהערכת הדפוסים הייחודיים של ליקוי תפקודי בחולים עם עמילואידוזיס טרנסתירטין ATTR (או Amyloidosis Transthyretin), מחלה רב-מערכתית, מסכנת-חיים, הנובעת משקיעת סיבי עמילואיד טרנסתירטין. מבחן מאמץ לב-ריאה הינו מדד הזהב להערכת מנגנונים בבסיס אי-סבילות למאמצים בחולי אי-ספיקת לב ומדדים ממבחן זה עשויים לשמש […]

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    התועלת של אנטרסטו בטיפול בחולים מאושפזים עם החמרת אי-ספיקת לב (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, התומכות בתועלת של טיפול ב-Sacubitril/Valsartan (אנטרסטו) בחולים מאושפזים בשל החמרת אי-ספיקת לב. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים אודות היעילות והבטיחות של טיפול באנטרסטו בחולים מאושפזים עם אי-ספיקת לב לאורך ספקטרום מקטע הפליטה של חדר שמאל. הם […]

  • טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    טיפול ב-Icosapent Ethyl מפחית רמות Liporprotein (a) וסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג'וריים (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוזי Lp(a) (או Lipoprotein (a)) מנבאים את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם רמות טריגליצרידים גבוהות במהלך טיפול בסטטינים. חשוב מכך, טיפול ב-Icosapent Ethyl (וסקפה) הפחית את הסיכון לסיבוכים אלו לאורך טווח רחב של רמות […]

  • טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פרוקסיזמלית על-חדרית (JAMA,CME)

    טכיקרדיה פּרוקסיזמלית על-חדרית (Paroxysmal Supra-Ventricular Tachycardia) כוללת בתוכה טָכיאריתְמיוֹת (Tachyarrhythmia ) שמקורן החשמלי הוא דרך צומת הפרוזדור והחדר (atrio-ventricular junction, ובקיצור AV junction) וטָכיאריתְמיוֹת שעוברות דרך צומת זה, עם קצב לב העולה על 100/דקה. תת-סוגים של הפרעת קצב זו כוללים AV Nodal Reentrant Tachycardia (ובקיצור AVNRT),AV Reentrant Tachycardia (AVRT) וטכיקרדיה עלייתית מוקדית (Focal Atrial Tachycardia). מאמר זה, מתוך ה-JAMA, מתעמק באפידמיולוגיה, בפתופיזיולוגיה, באבחון, ובאסטרטגיות טיפול.

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    אנמיה מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים ותמותה בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי אנמיה בדרגה בינונית או חמורה מלווה בעליה משמעותית בהיארעות סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים ותמותה מכל-סיבה, כמו גם אירועי דמם מג’ורי בחולים עם פרפור פרוזדורים המופנים להתערבות כלילית מילעורית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הקשר בין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה