קרדיולוגיה

הערכת היעילות והבטיחות של מעכבי P2Y12 בחולים עם תסמונת כלילית חדה (The American Journal of Cardiology)

במאמר שפורסם בכתב העת The American Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על ממצאי מטה-אנליזה חדשה, מהם עולה כי בחולים עם תסמונת כלילית חדה, תוספת מעכבי P2Y12 לאספירין וטיפולים סטנדרטיים אחרים מפחית אירועים איסכמיים ותמותה מכל-סיבה. מבין התרופות הנפוצות ממשפחה זו, Ticagrelor בעל פרופיל היעילות והבטיחות הטובים ביותר.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אבן הפינה של הטיפול התרופתי בחולים עם תסמונת כלילית חדה כוללת נוגד-טסיות כפול, עם אספירין ומעכבי P2Y12. מחקרים אקראיים ומבוקרים מצאו כי Prasugrel ו-Ticagrelor עדיפים על Clopidogrel, אך אין מחקרים להשוואה ישירה בין שלוש התרופות הללו להערכת היעילות והבטיחות.

החוקרים השלימו חיפוש במאגרי נתונים ואתרים לזיהוי מחקרים אקראיים ומבוקרים וכללו בסקירה תשעה מחקרים עם סך כולל של 106,288 חולים. הטיפול ב-Clopidogrel הפחית את שיעור הסיבוכים הלבביים המג’וריים, הישנות אוטם לבבי ותמותה מכל-סיבה, בהשוואה לפלסבו. הן Ticagrelor והן Prasugrel הפחיתו את שיעור הסיבוכים הלבביים המג’וריים והישנות אוטם לבבי, בהשוואה ל-Clopidogrel, אך לא זוהו הבדלים בין השתיים.

שתי התרופות הפחיתו גם שיעורי תרומבוזיס של התומכן בהשוואה ל-Clopidogrel, אך Prasugrel היה יעיל יותר מ-Ticagrelor. הטיפול ב-Ticagrelor לווה עוד בשיפור שיעורי תמותה מכל-סיבה ותמותה קרדיווסקולארית, בהשוואה ל-Clopidogrel. לא תועדו הבדלים בתמותה קרדיווסקולארית או תמותה מכל-סיבה בין Clopidogrel ו-Prasugrel. הטיפול ב-Prasugrel לווה עוד בעליה משמעותית בסיכון לדימומים מג’וריים, בהשוואה ל-Clopidogrel, אך זוהתה מגמה לא-מובהקת של עליה בסיכון לדימומים, בהשוואה ל-Ticagrelor. בדירוג הטיפול, Ticagrelor נמצא הכי יעיל ו-Prasugrel הכי פחות בטוח.

The American Journal of Cardiology

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה