מכשירי LVAD כגשר להחלמה של חולים עם אי-ספיקת לב מתקדמת (J Am Coll Cardiol)

חולים רבים עם אי-ספיקת לב מתקדמת ו-LVAD (Left Ventricular Assist Device) הנגמלים מהמשאבה יכולים לזכות ליכולת תפקודית בטווח התקין או כמעט-תקין, בעיקר עם הקפדה על פרוטוקול טיפול “גשר להחלמה” (Bridge-to-Recovery) שנועד להאיץ את ההחלמה הלבבית.

המחקר התצפיתי מבוסס על 18 חולים לאחר השתלת LVAD, 16 חולים לאחר הסרת המכשיר, 24 מועמדים להשתלת לב ו-97 ביקורות בריאות. החוקרים מדווחים כי בחולים לאחר הסרת ההתקן תועדה יכולת גופנית ולבבית דומה לזו של ביקורות בריאות, כאשר כארבעה מכל עשרה חולים הגיעו לטווח התקין של שיא תפוקת לב ובשני שליש תועדה שיא צריכת חמצן מקסימאלית בטווח התקין.

החוקרים הציעו כי הערכה המודינאמית מרכזית באמצעות מבחן מאמץ לב-ריאה עשויה לסייע בזיהוי החלמה מוקדמת של שריר הלב בחולים עם LVAD. לדבריהם, יש לעודד גישות אגרסיביות יותר להגברת רימדולינג לבבי במהלך טיפול ב-LVAD , כאשר היעד הסופי הוא הסרת ההתקן וחזרה לטיפול תרופתי.

כל המשתתפים במחקר היו גברים, והם השלימו מבחן לב-ריאה עם מדידות שחלוף גזים ואיסוף נתונים המודינאמיים. משך הטיפול הממוצע בהתקן LVAD בחולים בהם הוסר המכשיר עמד על 396 ימים, והם נבדקו בממוצע לאחר 3.3 שנים מהסרת המכשיר. מרבית החולים (87%) לאחר הסרת LVAD סווגו כמדד תפקודי של 1 לפי סיווג NYHA והיתר סווגו כקבוצה II.

החוקרים מדווחים כי שיא עוצמת תפוקת לב בפעילות היה גבוה יותר משמעותית בביקורות בריאות (5.35 W) ובאלו לאחר הסרת LVAD (3.45 W), בהשוואה למושתלי LVAD ומושתלי לב (2.37 W ו-1.31 W, בהתאמה).

שיא צריכת חמצן היה גם כן גדול יותר בביקורות בריאות ובאלו לאחר הסרת LVAD (36.4 ו-29.8 מ”ל/ק”ג/דקה, בהתאמה) לעומת מושתלי LVAD ולב (20.5 ו-12 מ”ל/ק”ג/דקה, בהתאמה).  יתרה מזאת, שיא עוצמת תפוקת לב בטווח של ביקורות בריאות תועד ב-38% מהחולים לאחר הסרת LVAD, בעוד שב-69% שיא צריכת חמצן הייתה בטווח של ביקורות בריאות.

בסיכומו של דבר, מהממצאים עולה כי בחלק משמעותי מהחולים לאחר הסרת LVAD תתכן יכולת תפקודית ולבבית דומה לזו של ביקורות בריאות, נתונים המאשרים את התועלת של טיפול LVAD ותומכים בהערכת גישות לשיפור החלמת שריר הלב במטרה לאפשר הוצאה של התקני LVAD.

J Am Coll Cardiol 2017; 69:19241933

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה