קרדיולוגיה

עליית טרופונין לאחר ניתוח שאינו מערב את הלב או כלי דם מנבאת סיבוכים לבביים ותמותה (Br J Anaesth)

במאמר שפורסם בכתב העת British Journal of Anaesthesia מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי נזק לשריר הלב לאחר-ניתוח הינו גורם מנבא בלתי-תלוי של סיבוכים לבביים מג’וריים ותמותה בתוך 30 ימים ושנה אחת לאחר ניתוח ללא מעורבות הלב או כלי דם.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בחולים לאחר ניתוח לא-לבבי, ללא מעורבות כלי דם, סיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים. בעבר, עליית טרופונין בניתוחים לא-לבביים ניבאה סיבוכים לבביים מג’וריים ותמותה לאחר-ניתוח; עם זאת, מרבית המחקרים התמקדו בחולים לאחר ניתוח וסקולארי. כעת הם השלימו מטה-אנליזה להערכת ההשפעה של עליית טרופונין על סיבוכים לבביים מג’וריים ותמותה בתוך 30 ימים ושנה לאחר ניתוח לא-לבבי, לא-וסקולארי.

הסקירה השיטתית ומטה-אנליזה נערכו בינואר 2016 וכללה הן מחקרים התערבותיים והן מחקרים תצפיתיים להערכת רמות טרופונין במהלך ארבעת הימים הראשונים לאחר הניתוח.

החוקרים כללו בסקירה 11 מחקרים קליניים (2,193 משתתפים). מהנתונים עלה כי עליית טרופונין לאחר ניתוח הינה גורם מנבא לתמותה בתוך 30 ימים (יחס סיכויים של 3.52) וגורם מנבא בלתי-תלוי לתמותה לאחר שנה אחת (יחס סיכויים מתוקן של 2.53). הממצאים הצביעו על קשר בין עליית טרופונין לאחר-ניתוח ובין סיבוכיים לבביים מג’וריים לאחר 30 ימים (יחס סיכויים של 5.92) ושנה אחת לאחר הניתוח (יחס סיכויים מתוקן של 3.0).

ממצאי הסקירה מספקים עדויות התומכות במעקב אחר רמות טרופונין ככלי לריבוד סיכון למחלות לב וכלי דם.

Br J Anaesth. 2016;117(5):559-568

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה