קרדיולוגיה

מחקר ה- IMPROVE IT : הוספת ezetimibe (אזטרול) לסטטין במטופלים לאחר אירוע קורונרי חד מפחיתה רמות LDL כולסטרול ואת הסיכון לאירועים קרדיווסקולרים (NEJM)

כולסטרול עורק

לאחר שתוצאות מחקר ה-IMPROVE IT הוצגו בשני כנסים בינלאומיים, המחקר המלא התפרסם בבימה המכובדת ביותר , ה-NEJM . כזכור, המחקר מראה שהוספת ezetimibe (אזטרול, MSD) לא רק מפחיתה את רמות ה- LDL כולסטרול אלא גם מפחיתה את שכיחות האירועים הקרדיווסקולרים.

החוקרים מסבירים ,כי הפחתת LDL כולסטרול על ידי טיפול בסטטינים ידועה כמפחיתה את הסיכון לאירועים קרדיווסקולרים. עם זאת, עד כה לא היה ידוע אם הפחתה נוספת של רמות LDL כולסטרול באמצעות הוספת אזטימיב מפחיתה אף היא את הסיכון לאירועים קרדיווסקולרים.

המחקר היה כפול סמיות, אקראי וכלל 18,144 מטופלים אשר אושפזו בשל אירוע כלילי חריף . המטופלים גויסו סמוך לאירוע. דרישה נוספת לכניסה למחקר היתה מטופלים עם רמות ה-LDL כולסטרול בין 50-100 מ”ג/ד”ל במידה והיו כבר תחת טיפול להורדת כוסלטרול, או בין 50-125 מ”ג/ד”ל טופלו קודם לכן..

לאחר רנדומיזציה מחצית מהמטופלים קיבלו את השילוב של סימבסטטין 40 מ”ג + אזטמיב 10 מ”ג ומחציתם טופלו בסימבסטטין 40 מ”ג בלבד. יעד המחקר המרכזי היה שילוב של מוות קרדיווסקולרי, אוטם לבבבי לא קטלני, תעוקה לא יציבה הדורשת אישפוז , צורך בביצוע רהוסקולריזציה (לאחר 30 יום מהרנדומיזציה) או שבץ לא קטלני. משך המעקב החציוני היה שש שנים..

החוקרים דיווחו, כי בקבוצת הטיפול המשולב הממוצע המשוקלל של רמות ה-LDL כולסטרול בזמן המעקב החציוני היה 53.7 מ”ג/ד”ל, בהשוואה ל-69.6 מ”ג/”ל בקבוצת הביקורת שטופלה בסימבסטטין בלבד. הבדל זה(ירידה של כ-23%) היה מובהק סטטיסטי P<0.001)) .

בנוסף, ב-34.7% מהמטופלים שקיבלו 40 מ”ג סימבסטטין נצפתה הגעה היעד המחקר המרכזי (primary endpoint). זאת לעומת 32.7% מהמטופלים שקיבלו את הטיפול המשולב של סימבסטטין+אזטימיב. . הבדל זה בין שתי קבוצות הטיפול היה מובהק סטטיסטי עם הפחתת סיכון יחסי של 6.4% .

לא נצפו הבדלים בין שתי הקבוצות בשכיחות תופעות הלוואי כגון מיופתיה וסרטן

מסקנת החוקרים הייתה שכאשר מוסיפים אזטימיב לטיפול בסטטין ישנה תועלת קלינית –  ירידה בשכיחות האירועים הקרדיווסקולריים. מעבר לכך, מדגישים החוקרים, כי יש תועלת קלינית בהורדת LDL כולסטרול לרמות שהן מתחת ליעדי הטיפול המוכרים (mg/dl70>) ..

Ezetimibe Added to Statin Therapy after Acute Coronary Syndromes, NEJM, PUBLISHED ON LINE, JUNE 4, 2015

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על נתונים חדשים ממחקר POST-PCI מהם עולה כי אין תועלת קלינית להשלמה גורפת של מבחן מאמץ בחולים בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית, בהשוואה למעקב קליני בלבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גישת המעקב האופטימאלית לאחר התערבות כלילית מילעורית בחולים בסיכון גבוה […]

  • דום נשימה חסימתי בשינה מלווה בסיכון מוגבר לאירוע מוחי (Neurology)

    דום נשימה חסימתי בשינה מלווה בסיכון מוגבר לאירוע מוחי (Neurology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology עולה כי דום נשימה חסימתי בשינה מלווה בסיכון גבוה יותר משמעותית לאירוע מוחי, ללא תלות בשימוש במכשיר CPAP, אך זאת רק בקרב לבנים. מהממצאים עולה עוד כי הסיכון לאירוע מוחי בקרב שחורים עם דום נשימה חסימתי בשינה היה נמוך יותר באלו שטופלו ב-CPAP, בהשוואה לאלו ללא טיפול במכשיר זה. […]

  • מה בין רמות אפליפופרוטאינים ובין תמותה מכל-סיבה ותמותה קרדיווסקולארית? (Eur J Prev Cardiol)

    מה בין רמות אפליפופרוטאינים ובין תמותה מכל-סיבה ותמותה קרדיווסקולארית? (Eur J Prev Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Preventive Cardiology מדווחים חוקרים מסין על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין רמות אפליפופרוטאינים ובין הסיכון לתמותה קרדיווסקולארית ותמותה מכל-סיבה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הציעו כי אפליפופרוטאינים עשויים לשמש כסמן לבריאות הלב וסיכון לתמותה וכעת הם ביקשו לבחון את הקשר בין רמות אפליפופרוטאינים ובין […]

  • האם יש להימנע מנטילת תוספי ניאצין? (Nature Medicine)

    האם יש להימנע מנטילת תוספי ניאצין? (Nature Medicine)

    מחקר שנערך לאחרונה הקושר בין נגזרת ניאצין (ויטמין B3) לסיכון מוגבר לאירועים קרדיו-וסקולריים העלה שאלות לגבי בטיחות צריכת ויטמין B זה, שמתווסף לרכיבי מזון רבים בתזונה המערבית ונלקח בצורה של תוספי מזון

  • tenecteplase יעיל לשבץ בחלון זמן מאוחר (ISC)

    tenecteplase יעיל לשבץ בחלון זמן מאוחר (ISC)

    מחקר חדש שהוצג בוועידת השבץ הבינלאומית (ISC) הראה כי פי שלושה יותר חולים שטופלו ב-tenecteplase תוך ורידי (TNK) שניתן 4.5 עד 24 שעות לאחר הופעת הסימפטומים הדגימו רפרפוזיה משמעותית ללא דימום תוך גולגולתי סימפטומטי (sICH)

  • בדיקת Copeptin עשויה לסייע בקביעת סוג אוטם לבבי או נזק לשריר הלב (Int J Cardiol)

    בדיקת Copeptin עשויה לסייע בקביעת סוג אוטם לבבי או נזק לשריר הלב (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי הערכת רמות Copeptin בדם עשויה לסייע בהבחנה בין אוטם לבבי מסוג 1 לעומת נזק לשריר הלב או אוטם לבבי מסוג 2. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנה חשיבות רבה להבחנה מהימנה ומהירה בין סוגי אוטם לבבי עקב קריש דם (אוטם לבבי מסוג 1) […]

  • היסטוריה של אירוע מוחי מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (Eur J Prev Cardiol)

    היסטוריה של אירוע מוחי מלווה בסיכון מוגבר לדלקת ריאות (Eur J Prev Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Preventive Cardiology עולה קשר סיבתי בין אירוע מוחי איסכמי ובין סיכון מוגבר לדלקת ריאות, אך אין הוכחה לקשר סיבתי בין דלקת ריאות ועליה בסיכון למחלות לב וכלי דם. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים תצפיתיים הציעו קשר דו-כיווני בין מחלות לב וכלי דם ובין דלקת ריאות. עם […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה