קרדיולוגיה

פרופ’ קולינס בכנס הראשון בישראל למחלות לב בנשים: ”נשים חושבות שגורם המוות המוביל הוא סרטן שד. בפועל,הגורם המוביל הוא מחלות לב” , תיעוד וידאו/מולטימדיה מלא של הכנס – כעת באתר


ד”ר אביטל פורטר: “אחת מכל שלוש נשים בעולם תמות ממחלת לב או כלי דם”

ד”ר עמית שגב: “נשים נוטות לקבל ארועים חוזרים ב- 30 הימים הראשונים אחרי התקף הלב, בקירוב, פי 2 מגברים”

הכנס הראשון בישראל בנושא מחלות לב כגורם תמותה עיקרי בקרב נשים, אותו יזמה והרימה ד”ר אביטל פורטר (בתמונה) , מנהלת מחלקת אישפוז קרדיולוגיה (לב ביניים) ומרפאת לב האישה בבילינסון, עבר בהצלחה גדולה עם למעללה מ- 250 משתתפים שהגיעו לסינמה סיטי בגלילות. כבר בראשיתו, הכריזה אורלי וילנאי שהנתחתה את הכנס בכישרון, על כנס מס’ 2 שיחול ב- 18-20 ביוני 2015 .

שרת הבריאות לשעבר, יעל גרמן שבאה לתמוך ולברך אמרה: “הכנס הזה הוא חלק מהמאבק של הנשים לשיוויון. אין מספיק שרות בכנסת, אין מספיק מנכ”ליות, וכך גם בעולם הרפואה.”

ח”כ עליזה לביא, יו”ר הועדה לקידום מעמד האישה הביעה תקווה כי יעל גרמן תחזור ותמשיך להוביל את דו”ח גרמן לשינוי בעולם הרפואה. “אני מכירה את הנושא באופן מאוד אישי. אמי קיבלה שבץ מוחי לפני כמה שנים וכאשר הרופאה בחדר המיון שאלה אם אמי חולת לב,  השבתי בשלילה.”

אורח הכבוד בכנס היה פרופ’ פיטר קולינס, מן המכון ללב וריאות אימפריאל קולג’ בלונדון: “נשים חושבות שגורמי המוות העיקריים הם בעיקר סרטן שד. בפועל, רוב מקרי המוות הן ממחלות לב. הסיכוי של נשים עם 2 גורמי סיכון ומעלה למות ממחלות לב גבוה ב- 30%. אבל החדשות הטובות הן כי 90% ממחלות הלב ניתנות לטיפול, ובהחלט לדחייה ע”י מניעה מניעה ומניעה.” 

ד”ר אביטל פורטל, מנהלת אשפוז קרדיולוגיה (לב ביניים) ומרפאת לב האישה, בילינסון, אמרה בראשית דבריה כי “אחת מכל שלוש נשים בעולם תמות ממחלת לב או כלי דם וכי הסימפטומים המעידים על מחלות לב שונים בין נשים וגברים.” בהמשך דבריה התמקדה ד”ר פורטר בהריון בסיכון והקשר למחלות לב: “מחקרים מראים כי נשים שחוו רעלת הריון חיו פחות מאשר נשים עם הריון תקין. הסיכון מוגבר פי  2 3 גם בטווח הבינוני וגם בטווח הארוך. יתר לחץ דם הריוני קשור לתחלואת לב וניתן לנבא תחלואה ב- 10 30 שנה לאחר ההריון. עוד מראים המחקרים כי נשים עם סוכרת הריונית נמצאות בסיכון מוגבר לפתח סוכרת, ועלולות לפתח מחלות כלי דם  7 שנים מוקדם יותר מנשים ללא סוכרת הריונית.” 

ד”ר עמית שגב, מזכיר איגוד הקרדיולוגים הכריז על נתונים חדשים בדבר התקפי לב בישראל וטען כי “נשים צעירות נוטות, לקבל ארועים חוזרים ב- 30 הימים הראשונים אחרי התקף הלב, בקירוב, פי 2 מגברים.” 

פרופ’ מרק גלזרמן, מנהל היחידה לרפואה מגדרית, בבילינסון: “השינויים המגדריים מקורם בשנים של ‘חלוקת עבודה’ שגרמו ליצירת שונות במערכות הגוף. למשל, לנשים יש שני מרכזי דיבור ומעלה במוח לעומת גברים להם יש רק מרכז דיבור אחד. זו אחת הסיבות מדוע נשים משתקמות מהר יותר משבץ מוחי, הפוגע, בין השאר, ביכולת הדיבור.”

פרופ’ רן קורנובסקי, מנהל מחלקת קרדיולוגיה, מרכז רפואי רבין: “התגובה הפיזיולוגית לסטרס שונה אצל נשים מאשר גברים. התגובה אצל נשים היא יותר משמעותית ולכן לא כדאי להרגיז אישה, באופן מדעי.”

חתמה את הכנס נועה וילצ’נסקי, פסיכולוגית שיקומית מומחית, מנהלת המעבדה למחקר פסיכו-קרדיולוגי, ומרצה במחלקה לפסיכולוגיה בבר אילן: “אני נכנסתי לחרדה כבר מן ההרצאה השניה אז עכשיו אני אכניס אתכם לדכאון” פתחה ד”ר נועה וילצ’נסקי את דבריה. “גם מצב סוציואקונומי, דיכאון ובדידות הם גורמי סיכון למחלות לב ונשים חוות את שלושתם בצורה כבדה יותר מגברים. בדידות אף נמצאה כגורם סיכון גבוה יותר למחלות לב מאשר עישון.”

וילצ’נסקי אף הפנתה את תשומת לב הקהל לאישה הסודית, אשתו של חולה הלב. “יש לה כל כך הרבה משימות ברגע שבן זוגה הופך לחולה לב. היא חווה יותר דיכאון וחרדה מחולה הלב עצמו ושום גורם רפואי לא נותן דעתו אליה.”

הנחתה את הכנס אורלי וילנאי, שהביאה גם את סיפורה האישי. “למרות שהכרתי היטב את התסמינים להתקף לב בעקבות תחקיר מקיף שעשיתי לסרט שלנו בנושא, ברגע שזה קרה לי לא הצלחתי להפנים זאת במשך שבוע ימים.  סחבתי כאב עצום ביד שמאל, לחץ בחזה כאילו פיל התיישב עלי, זיעה ובחילה וכאשר הפרמדיק, שהגיע אלינו הביתה, אמר לי שחוויתי התקף לב הייתי בשוק.” 

הכנס הראשון בנושא: “מחלות לב גורם תמותה מספר 1 בקרב נשים”, שהתקיים ב- 10.12 בסינמה סיטי בגלילות, נולד כיוזמה של ד”ר אביטל פורטר, מנהלת אשפוז קרדיולוגיה (ביניים לב) ומרפאת לב האישה במרכז רפואי בילינסון.

לתיעוד וידאו/מולטימדיה מלא של הכנס הקליקו כאן

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה