אורולוגיה

הטיפול ב-Mirabegron אינו מעלה סיכון למחלות לב וכלי דם (JAMA Intern Med)

 

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine עולה כי טיפול ב- Mirabegron (בטמיגה) אינו מלווה בסיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים, בהשוואה לטיפולים אחרים לפעילות-יתר של שלפוחית השתן.

החוקרים השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסיה במטרה להעריך את הסיכון להפרעות קצב לב ואירועים קרדיווסקולאריים אחרים בחולים בגילאי 66 שנים ומעלה, אשר טופלו ב- Mirabegron. הנתונים מבוססים על מאגר שכלל 38,818 חולים בגילאי 66 שנים ומעלה שהחלו בטיפול התרופתי בין יוני 2015 ועד סוף מרץ 2017.  מטופלים חדשים בתרופה הוגדרו כחולים שלא קיבלו כל טיפול לפעילות-יתר של שלפוחית השתן בשנה האחרונה.

התוצא העיקרי של המחקר היה כל אשפוז או ביקור בחדר מיון בשל הפרעות קצב לב או טכיקרדיה. תוצא משני כלל כל אשפוז או ביקור במיון בשל אוטם לבבי או אירוע מוחי.

החוקרים התאימו לכל חולה שטופלו ב- Mirabegron עד ארבע ביקורות שנטלו תכשירים אחרים לפעילות-יתר של שלפוחית השתן (תכשירים אנטי-כולינרגיים) לפי גיל, מין, תאריך אינדקס ומדד HDPS (High-Dimensional Propensity Score).

בסופו של דבר, החוקרים התאימו 16,948 חולים שטופלו ב- Mirabegron עם 21,870 חולים שקיבלו תרופות אחרות לטיפול בפעילות-יתר של שלפוחית השתן. הגיל החציוני עמד על 76 שנים, 64.9% מהמשתתפים במחקר היו נשים. החוקרים מדווחים על שכיחות גבוהה של יתר לחץ דם (78.3%) וסוכרת (35.4%) במדגם זה.

שיעורי ההיארעות המצטברים לאחר שנה אחת של הפרעות קצב לב או אירועי טכיקרדיה היו דומים בין הקבוצות (3.6% עם Mirabegron לעומת 3.8% עם טיפולים אחרים לפעילות-יתר של שלפוחית השתן, יחס סיכון של 0.93; רווח בר-סמך 95% של 0.80-1.09).

הטיפול ב- Mirabegron לא לווה בסיכון מוגבר לאוטם לבבי או אירועים מוחיים, בהשוואה לתרופות אחרות לטיפול בפעילות-יתר של שלפוחית השתן (יחס סיכון של 1.06; רווח בר-סמך 95% של 0.89-1.27). התוצאות היו דומות בניתוחים לפי תתי-קבוצות, כולל ניתוח שהתמקד בחולים ללא הפרעות קצב לב קודמות או בחולים בגילאי 75 שנים ומעלה.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר לא נועדו להעדיף את הטיפול ב- Mirabegron על פני טיפולים אחרים, אך תומכים בעדויות המצטברות לפיהן הטיפול אינו מלווה בסיכון מוגבר לאירועים קרדיווסקולאריים, בהשוואה לטיפולים אחרים בקשישים.

JAMA Intern Med. Published online July 15, 2019

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה