אורולוגיה

האם הכנסת קטטר שתן על-ידי סטודנטים לרפואה מעלה את הסיכון לזיהום בדרכי השתן לאחר-ניתוח? (J Am Coll Surg)

שיעור זיהומים בדרכי שתן לאחר-ניתוח גבוה יותר במקרים בהם קתטר שתן מוכנס ע”י סטודנטים לרפואה, בהשוואה לשיעורים המדווחים לאחר שאחיות חדר-ניתוח או מתמחים בכירורגיה מבצעים זאת, כך עולה מנתונים חדשים מארצות הברית, שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Surgery.

החוקרים התבססו על נתוני תכנית National Surgical Quality Improvement Program אודות 891 חולים ומצאו כי מתמחים בכירורגיה ביצעו קתטריזציה בשכיחות הגבוהה ביותר (61%), לאחריהם אחיות חדר-ניתוח (25%) וסטודנטים לרפואה (13%).

השיעור הכולל של זיהומים בדרכי השתן על-רקע קתטר שתן עמד על 2.4%. כאשר סטודנטים לרפואה ביצעו את הפעולה הסיכון לזיהום היה גבוה פי 4.09, בהשוואה לסיכון שתועד כאשר הפעולה בוצעה בידי אחיות (P=0.02). השיעור היה גבוה יותר באופן לא-מובהק כאשר מתמחים בכירורגיה ביצעו את הקתטריזציה, בהשוואה לאחיות חדר-ניתוח.

הסיכון לזיהום בדרכי השתן על-רקע קתטר שתן היה גבוה יותר ב-99% כאשר סטודנטים לרפואה הכניסו את הקתטר, בהשוואה לסיכון שתועד כאשר מתמחים בכירורגיה ביצעו זאת (p=0.04).

גורמים מנבאים אחרים של זיהום בדרכי השתן על-רקע קתטר שתן כללו מגדר נקבה, תלות תפקודית חלקית/מלאה, עירוי דם ושימוש ממושך יותר בקתטר שתן.

החוקרים כותבים כי נתונים אלו לא נועדו למתוח ביקורת אלא לשפוך אור על גורמי סיכון לזיהום בדרכי השתן על-רקע קתטר שתן. אחת ההשלכות האפשריות של הממצאים הינה כי ייתכן ויש מקום להגדלת ההשגחה על סטודנטים לרפואה כאשר הם מכניסים קתטר שתן.

J Am Coll Surg 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה