אורולוגיה

מתלה אמצע שופכתי להקלה על אי-נקיטת שתן בפרוצדורות סקרוקולפופקסיה (Obstet Gynecol)

בנשים הנדרשות לפרוצדורת סקרוקולפופקסיה, השימוש במתלה אמצע-שופכתי מוביל לשיעורים גבוהים יותר של נקיטת שתן בזמן דחק לאחר שנה ושנתיים, בהשוואה ל-Burch Urethropexy, כך עולה מניתוח משני של תוצאות מחקר אקראי, שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כאשר פרסמו בעבר את התוצאות לאחר שישה חודשים, הם לא זיהו הבדלים בשיעורי נקיטת שתן בין שתי הפרוצדורות. כעת, במסגרת המחקר הנוכחי הם בחנו את שיעורי נקיטת שתן על-בסיס ביקורי מרפאה ושאלונים תקפים. התוצאות היו זמינות לאחר שנתיים עבור 48 מבין 57 נשים (84%) בקבוצת הטיפול במתלה ועבור 45 מבין 56 נשים (80%) בקבוצת הטיפול ב-Burch Urtehropexy.

מניתוח לפי כוונה לטפל עלה כי בקבוצת הטיפול במתלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של נקיטת שתן (49% לעומת 29%) לאחר שנה אחת. עם זאת, ההבדל לאחר שנתיים (47% לעומת 32%) לא היה עוד מובהק סטטיסטית.

בקבוצת הטיפול באמצעות מתלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של נקיטת שתן בזמן דחק, בהשוואה לקבוצת Burch Urtethropexy, הן לאחר שנה אחת (70% לעומת 46%) והן לאחר שנתיים (70% לעומת 45%).

לא תועדו הבדלים בשביעות הרצון של המטופלות, באירועי אי-נקיטת שתן, הישנות צניחת איברי אגן או הפרעות בהתרוקנות.

ההבדלים בממצאים בין שתי נקודות הזמן מרמז לכך שייתכן ובחלק מההתערבויות לטיפול באי-נקיטת שתן בזמן דחק התועלת קטנה עם הזמן ודרושים מחקרים השוואתיים נוספים עם מעקב ממושך יותר.

Obstet Gynecol 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה