אורולוגיה

אלקטרו-אקופונקטורה עשויה להקל על תסמיני אי-נקיטת שתן במאמץ (JAMA)

אלקטרו-אקופונקטורה עשויה להקל על תסמיני אי-נקיטת שתן במאמץ בנשים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מסין, שפורסמו במהלך חודש יוני בכתב העת JAMA. טיפולים אלו לוו בירידה גדולה יותר בדליפת שתן לאחר טיםול ולאחר שישה חודשים, בהשוואה להתערבות דמה.

בתחילת המחקר, נשים בקבוצת אלקטרו-אקופונקטורה (קבוצת התערבות) דלפו בממוצע 18.4 גרם שתן במבחן פד בן שעה אחת, עם ממוצע של 7.9 אירועי דליפה במהלך 72 שעות. להשוואה, בנשים בקבוצת התערבות דמה (קבוצת ביקורת) תועדה דליפה ממוצעת של 19.4 גרמים ו-7.7 אירועי דלף במהלך 72 שעות.

הנשים בקבוצת ההתערבות השלימו 18 מפגשי טיפול לאורך שישה שבועות. הטיפול כלל החדרת מחטים לאתרי אקופונקטורה קלאסיים באזורי עמ”ש מותני-סקראלי, סמוך לחלק האחורי של עצם האגן ליד הירכיים. בנשים בקבוצת הביקורת בוצע טיפול אלקטרו-אקונפונקטורה דמה באתרים שאינם אתרי אקונפונקטורה. מדגם המחקר כלל בסך הכל 504 נשים.

לאחר שישה שבועות, בקבוצת ההתערבות תועדה ירידה ממוצעת של 9.9 גרם בכמות דליפת שן, בהשואה לירידה של 2.6 גרם בקבוצת הביקורת. עוד תועדה בקבוצת ההתערבות ירידה של אירוע דלף אחד במהלך 72 שעות, בהשוואה לקבוצת הביקורת.

לאחר שישה חודשים, החוקרים זיהו תקופות זמן בהן אלקטרו-אקופונקטורה לוותה בירידה גדולה יותר במספר אירועי אי-נקיטת שתן, אך ממצא זה לא היה עקבי.

תופעות לוואי על-רקע הטיפול, דוגמת עייפות והמטומה, או נפיחות של דם קרוש ברקמה, תועדו ב-1.6% מהנשים בקבוצת ההתערבות וב-2% מהנשים בקבוצת הביקורת.

החוקרים אינם יכולים להיות בטוחים אילו משתתפות לא היו מודעות לטיפול אמיתי או טיפול דמה, דבר העשוי להשפיע על תוצאות לאחר הטיפול. אעפ”י כן, הממצאים תומכים בגישה זו כטיפול אפשרי בנשים עם אי-נקיטת שתן במאמץ, בטרם שוקלים התערבות ניתוחית לפתרון הבעיה.

JAMA 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה