משקאות קטוגניים משפרים רמות סוכר בדם ורגישות לאינסולין (J Physiol)

תוסף קטונים, הניתן בצורת משקה קטוגני כחצי שעה לפני צריכת גלוקוז, הביא להפחתת תגובה גליקמית ולשיפור סמני רגישות לאינסולין, ללא השפעה על הפרשת אינסולין, כך עולה מנתונים חדשים ממחקר אקראי קטן, שפורסמו במהלך חודש פברואר בכתב העת Journal of Physiology.

מטרת המחקר הייתה לבחון אם מנה יחידה של תוסף קטונים, הניתנת כחצי שעה לפני מבחן העמסת סוכר, השפיעה על רמות הסוכר בדם ו/או ריכוזי אינסולין ורגישות לאינסולין.

מדגם המחקר כלל 20 משתתפים בריאים, מחציתם היו גברים, בגילאי 18-35 שנים. לאחר צום לילה, המשתתפים נטלו את תוסף הקטונים או פלסבו, 30 דקות לפני מבחן העמסת 75 גרם סוכר. דגימות דם נלקחו כל 15-30 דקות לאורך שעתיים וחצי.

בהשוואה לפלסבו, לאחר נטילת תוסף הקטונים חלה ירידה בתגובה הגליקמית (שטח מתחת לעקומה של 16%-) בליווי ירידה ברמות NEFA (Nonesterified Fatty Acid) בדם (שטח מתחת לעקומה של 44%-) ובשטח אינקרמנטלי מתחת לעקומה של רמות C-Peptide (21%-), בעוד שמדד רגישות אינסולין לגלוקוז פומי השתפר ב-11%.

החוקרים כותבים כי הירידה במדדי C-Peptide תומכת גם בהשערה לפיה תוסף קטונים חיצוני עשוי להפחית רמות סוכר בדם דרך שיפור רגישות לאינסולין.

ממצאי המחקר מעידים כי תוספי קטונים חיצוניים לפני ארוחה עשויים להביא להפחתת התגובה הגליקמית. הם מדגישים כי המחקר נערך בקרב משתתפים צעירים ובריאים, אך במידה ותגובה דומה תתועד בחולים בסיכון לסוכרת מסוג 2 או בחולים במחלה, אזי ניתן יהיה להשתמש בתוספים אלו להפחתת רמות סוכר בדם ולשיפור הבריאות המטבולית.

J Physiol. Published online February 15, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה