האם השתלת צואה עשויה להביא לשיפור ברגישות לאינסולין? (Cell Metab)

השתלת צואה (FIT או Fecal Microbiota Transplant) מתורם רזה מובילה לשיפור זמני ברגישות לאינסולין בחלק מהחולים השמנים עם תסמונת מטבולית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש אוקטובר בכתב העת Cell Metabolism.

במחקר פיילוט קודם החוקרים מצאו כי השתלת צואה מתורם רזה לגברים שמנים עם תסמונת מטבולית לוותה בשיפור משק הסוכר ושינויים בהרכב החיידקים במערכת העיכול. כעת, הם בחנו את ההשפעות קצרות וארוכות הטווח של השתלת צואה מתורם רזה על הרכב המיקרוביום במערכת העיכול והקשר עם עמידות לאינסולין בקבוצה גדולה של 38 גברים שמנים עם תסמונת מטבולית.

מתחילת המחקר עד שישה שבועות לאחר ההשתלה, רגישות לאינסולין בפריפריה השתפרה מ-25.8 ל-28.8 מיקרומול/ק”ג/דקה. השתלת צואה אוטולוגית, עם זאת, לא השפיעה על הרגישות לאינסולין. ריכוז המוגלובין מסוכרר ירד מעט בקבוצת החולים לאחר השתלת צואה מתורם רזה, אך לא תועדו הבדלים במדדים מטבוליים אחרים.

לאחר 18 שבועות, לא זוהתה השפעה משמעותית על רגישות לאינסולין בכבד או בפריפריה לאחר השתלת צואה יחידה מתורם רזה או השתלה חוזרת.

השתלת צואה מתורם רזה לוותה בעליה משמעותית ברמות אצטט בצואה, הקשורות בקשר הפוך עם עמידות לאינסולין בבני אדם.

במטופלים שהגיבו מטבולית להשתלת צואה מתורם רזה תועד מגוון קטן יותר של חיידקים בצואה, ביחד עם ריכוז גבוה יותר של Subdoligranulum variable ו-Dorea Longicatena וריכוז נמוך יותר של Eubacterium ventriosum ו-Ruminococcus torques בדגימות צואה בתחילת הדרך, בהשוואה לאלו שלא הגיבו לטיפול.

על-בסיס ממצאים אלו, החוקרים מסמכים וכותבים כי התערבויות נוספות לקביעת הרכב החיידקים בצואה עשויות לסייע בניבוי יעילות הטיפול.

Cell Metab 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה