הערכת הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים לאחר סירוס ניתוחי וטיפול באגוניסטים ל-GnRH כנגד סרטן ערמונית (Journal of Clinical Oncology)

סרטן ערמונית

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בהשוואה לניתוח הסרת שני האשכים, טיפול באגוניסטים ל-GnRH (Gonadotropin Releasing Hormone) לא הביא לעליה בסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים איסכמיים בחולים עם סרטן ערמונית. אעפ”י כ, ניתוח כריתת אשך מלווה בשיעור גבוה יותר של אירועים קרדיווסקולאריים איסכמיים בחולים מבוגרים ובאלו עם היסטוריה של מחלות לב וכלי דם בתוך שנה וחצי מהתחלת טיפול ADT (Androgen Deprivation Therapy).

החוקרים התבססו על מאגר Taiwan National Health Insurance Research Database ובחנו את הנתונים אודות 14,715 חולים עם סרטן ערמונית, שאובחנו בין 1 בינואר, 1997, עד 31 בדצמבר, 2011. ניתוח סטטיסטי שימש לזיהוי גורמי סיכון לאוטם שריר הלב, אירועים מוחיים איסכמיים וסיבוכים לבביים.

מדגם המחקר כלל 3,578 חולים לאחר ניתוח כריתת אשכים (24.3%) ו-11,137 חולים לאחר טיפול באגוניסטים ל-GnRH. בשתי הקבוצות תועד סיכון סיכון לאירועים קרדיווסקולאריים איסכמיים (אוטם לבבי או אירוע מוחי איסכמי) במהלך חציון מעקב של 3.3 שנים. עם זאת, במהלך השנה וחצי הראשונות למעקב, תועד שיעור גבוה יותר של אירועים קרדיווסקולאריים איסכמיים בקבוצת החולים לאחר ניתוח כריתת אשכים, בהשוואה לקבוצת הטיפול ההורמונאלי (יחס סיכון של 1.40), בפרט בחולים בגילאי 65 שנים ומעלה, חולים עם יתר לחץ דם, מדד Charlson Comorbidity Index של 3 נקודות ומעלה והיסטוריה של אוטם לבבי, אירוע מוחי איסכמי או מחלת לב כלילית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר עשויים לסייע לרופאים בהחלטה אודות הגישה הטובה ביותר לסירוס חולים עם סרטן ערמונית.

Journal of Clinical Oncology

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה