שיעור התמדה של פחות מ-20% לאחר שנה במטופלים עם היפוגונאדיזם שקיבלו מרשם לטסטוסטרון ג’ל (AACE)

ממחקר חדש שהוצג בכנס השנתי של ה-AACE (האגודה האמריקאית לאנדוקרינולוגיה קלינית) עולה שההיענות לטיפול בטסטוסטרון ג’ל נמוכה, ולאחר כשנה פחות מ-20% מהמטופלים עם היפוגונאדיזם שקיבלו את המרשם התמידו בטיפול.

החוקרים סבורים כי בקרב מרבית מהמטופלים עם היפוגונאדיזם ההתייחסות למצבם היא לא כאל מחלה כרונית כמו סוכרת או יתר לחץ דם אלא כמצב חולף. הם ממליצים לרופאים המטפלים להדגיש בפני המטופלים הרלבנטיים שמדובר במצב כרוני הדורש טיפול ארוך טווח.


מהמחקר עולה כי בקרב מטופלים שקיבלו את המרשם מאנדוקרינולוג מומחה שיעור ההתמדה היה גבוה יותר. בקרב המטופלים שהתמידו שיעור גבוה יותר החלו את הטיפול אצל אנדוקרינולוג מומחה (38%) בהשוואה לרופא ראשוני (31%) .

לאחר התאמות שונות, המשתנה המסביר המובהק היחידי להיענות טובה היה רישום ראשוני של הטסטוסטרון ג’ל ע”י אנדוקרינולוג. להערכת החוקרים, לאנדוקרינולוגים יש כנראה מיומנות גבוהה יותר בבחירת המטופלים, בהסבר ובמעקב אחר שימוש, דבר שמסביר את ההיענות הגבוהה יותר.

גורמים נוספים שהשפיעו לרעה על ההיענות היו דיכאון ויתר לחץ דם.

בקרב הגברים שהתמידו בטיפול נמצאה לאחר שנה שיפור מובהק במשלב של תוצאות קליניות, לרבות בהפרעות שינה/ דיכאון/ עייפות/ אוסטאוארתריטיס/ תפקוד מיני בהשוואה למטופלים שלא הדגימו היענות לטיפול. (סיכון יחסי 0.764, P = .014)

החוקרים מסכמים כי יש מקום לשיפור בתמיכה במטופלים במטרה להשיג היענות גבוהה יותר.

לדיווח במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה