נתונים חדשים תומכים במדד DiaRem לניבוי הפוגה בסוכרת לאחר ניתוח בריאטרי (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AACE)

מנתונים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-AACE (American Association of Clinical Endocrinologists) עולים ממצאים חדשים התומכים במדד DiaRem, המבוסס על משתנים קליניים, לניבוי הפוגה בסוכרת לאחר ניתוח בריאטרי

מדד DiaRem מבוסס על ארבעה משתנים קליניים – שימוש באינסולין, המוגלובין מסוכרר, גיל וסוג טיפול לסוכרת והתוצאה נעה בין 0-22 נקודות, כאשר ציון נמוך מעיד על סיכוי גבוה יותר להפוגה שנה לאחר ניתוח מעקף קיבה.

כעת השלימו החוקרים סקירה רטרוספקטיבית של רשומות רפואיות ממוחשבות של מבוגרים עם סוכרת מסוג 2 לפני-ניתוח, שהשלימו ניתוח בריאטרי בין 2006-2015. מבין 95 החולים שלקחו חלק במחקר (68 נשים, 27 גברים), עם נתונים זמינים לאחר שנה אחת, ב-72 בוצע ניתוח מעקף קיבה וב-23 בוצעה פרוצדורה אחרת.

בתחילת המחקר, מדדי מסת הגוף נעו בין 36-50 ק”ג למטר בריבוע, עם ריכוז המוגלובין מסוכרר ממוצע של 7.48%. בסיכומו של דבר, האוכלוסיה הייתה דומה דומה לאוכלוסיה ששימשה במקור לפיתוח מדד DiaRem.

הפוגה מלאה וחלקית בסוכרת מסוג 2 הוגדרו בנוכחות המוגלובין מסוכרר של פחות מ-6.0% ו-6.0-6.5%, בהתאמה, ללא טיפול תרופתי להפחתת רמות הסוכר בדם.

בחולים עם מדדי DiaRem גבוהים יותר תועד סיכוי נמוך יותר להפוגה בסוכרת. כאשר המשתתפים סווגו לפי חמש קבוצות בהתאם למדד הנ”ל (0-2, 3-7, 8-12, 13-17 ו-18-22), שיעורי ההפוגה עמדו על 100%, 83%, 64.2%, 59.2% ו-16.6%, בהתאמה. המדד ניבא באופן מובהק הן הפוגה חלקית והן הפוגה מלאה.

בכל קבוצות המחקר, שיעורי ההפוגה היו דומים לאלו שתועדו במחקר המקורי ששימש לפיתוח מדד DiaRem.

בעוד שלאחר שנה אחת זוהה שיפור מסוים ברמות HDL וטריגליצרידים, רמות LDL, כולסטרול כולל ולחץ הדם לא השתנו משמעותית ומדד DiaRem לא ניבא את השינוי בפרופיל השומנים של החולים.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AACE

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה