השוואת אינסולין טוג’או אל מול לנטוס בטיפול במבוגרים עם סוכרת מסוג 1 (Diabetes Care)


מנתונים חדשים שפורסמו במהלך חודש ינואר בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי טיפול באינסולין טוג’או (Insulin Glargine U300) עם פרופיל סוכר ממוצע במהלך 24 שעות היה עדין יותר, ללא תלות בשעת ההזרקה, לצד הפחתת אירועי היפוגליקמיה לילית, בהשוואה לאינסולין לנטוס (U100 Insulin Glargine).

מטרת המחקר הייתה להשוות את האיזון הגליקמי בקרב משתתפים עם סוכרת מסוג 1 שטופלו בטוג’או או בלנטוס בבוקר או בערב, בשילוב עם אינסולין קצר-טווח בזמן ארוחות.

המחקר בתווית-פתוחה נערך לאורך 16 שבועות וכלל 59 מבוגרים עם סוכרת מסוג 1, שלאחר ארבעה שבועות שלב סקירה חולקו באקראי (1:1:1:1) לטיפול פעם ביום בטוג’או או לנטוס, שניתנו בבוקר או בערב. מד סוכר רציף שימש במהלך שתי תקופות עוקבות בנות שמונה שבועות להערכת איזון גליקמי, בטיחות וסבילות הטיפולים. תוצא היעילות העיקרי היה אחוז הזמן בטווח היעד של ערכי הסוכר (80-140 מ”ג/ד”ל), כפי שנקבע לפי מד סוכר רציף, במהלך השבועיים האחרונים של כל תקופה בת שמונה שבועות. תוצאי סיום נוספים כללו מדדים אחרים במד סוכר רציף לאיזון גליקמי, היפוגליקמיה ואירועים חריגים.

מהתוצאות עלה כי הזמן בטווח היעד של ערכי סוכר (80-140 מ”ג/ד”ל) במהלך השבועיים האחרונים לטיפול היה דומה בין מטופלים בטוג’או ובלנטוס.

עקומות סוכר ממוצע במהלך 24 שעות בקבוצת הטיפול בטוג’או היו חלקות יותר (פחות עליות במדידות סוכר), ללא תלות במתן הזריקה בבוקר או בערב. ממצאים אלו היו בולטים במיוחד בהשוואת זמני הזריקות: פרופילים של זריקת טוג’או בבוקר ובערב כמעט חפפו זה עם זה, בעוד שעם זריקת לנטוס בבוקר תועדו עליות גדולות יותר בריכוז הסוכר בדם בהשוואה לזריקת לנטוס בערב.

שיעורי אירועי היפוגליקמיה לילית מאושרת או היפוגליקמיה חמורה היו נמוכים יותר בקרב מטופלים בטוג’או, בהשוואה למטופלים בלנטוס (4.0 לעומת 9.0 אירועים לשנת-מטופל, יחס שיעורים של 0.45).

ניתוח תוצאות מד סוכר רציף הדגים באופן עקבי פיזור מאוזן יותר של פעילות הפחתת סוכר במרווח 24 שעות בין זריקות אינסולין טוג’או בהשוואה ללנטוס.

לסיכום, בחולים עם סוכרת מסוג 1, המאוזנת באופן סביר, ממצאי מד סוכר רציף עלו בקנה אחד עם דיווחים קודמים אודות פרופיל פרמקוקינטי/פרמקודינאמי, כאשר הוכיחו כי אינסולין טוג’או מוביל לאיזון גליקמי טוב יותר במהלך 24 שעות, בהשוואה לאינסולין לנטוס. תוצאות אלו מעידות כי אינסולין טוג’או עשוי לשפר את גמישות משטר הטיפול בזריקות אינסולין (בוקר או ערב) ללא פגיעה באיזון הגליקמי.

Diabetes Care, January 23, 2017

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה