אירוע השקת סאקסנדה™ בישראל : עכשיו זמין לצפייה


Novo Nordisk entering a new Disease Area Saxenda® Launch Event

המסרים המרכזיים של כנס ההשקה של סאקסנדה:

השמנה היא מחלה כרונית הדורשת טיפול כיום קיים פער טיפולי משמעותי בטיפול במחלת ההשמנה

סאקסנדה הינה טיפול תרופתי בטוח ויעיל אשר מפחית משקל באופן משמעותי ומתמשך וכן משפר את המדדים המטבולים . סאקסנדה נותנת מענה למטופלים המעוניינים לצאת לדרך חדשה

בכנס ההשקה של התרופה החדשה לטיפול בהשמנת יתר, הסאקסנדה (לירגלוטייד במינון יומי של 3 מ”ג) שהתקיים בתל אביב ב-20/9/16 השתתפו מאות רופאים.

להלן סיכום קצר של ההרצאות המרכזיות של הכנס. בקישור שבהמשך הנכם מוזמנים לצפות בהרצאות המלאות מהכנס.

לאחר דברי פתיחה של אשת התקשורת אושרת קוטלר שהנחתה את הכנס, הסביר לארי איידלסון , מנכ”ל נובו נורדיסק ישראל , את הסיבות שהניעו את נובו נורדיסק להיכנס לתחום הטיפול בהשמנה. בראש ובראשונה העובדה שהשמנה היא גורם הסיכון השני בחשיבותו לתחלואה ותמותה לאחר עישון, וכן הקשר ההדוק בין השמנה לסוכרת, תחום שבו נובו נורדיסק פועלת ומובילה כידוע שנים רבות. למרות שמדובר במצב נפוץ ביותר, עדיין המודעות לטיפול רפואי נמוכה מאוד.

טינה מירי מלוסיאן, מנהלת שיווק סוכרת והשמנה הציגה נתונים באשר להשמנה תוך שהיא מדגישה שמדובר במגיפה של ממש. מדובר על שיעורים של בין 33%-25% באזורים השונים בעולם. מלוסיאן מסבירה שמדובר במחלה כרונית לכל דבר המעלה סיכון למחלות רבות כמו יתר לחץ דם, מחלות לב, נשימה וגם סרטן אשר דורשת טיפול בהתאם. היא מדגישה שהפחתה במשקל, גם צנועה של 5-10% מהמשקל הכולל, מפחיתה באופן משמעותי את הסיכון לתחלואות אלה תוך שיפור באיכות חיי חיים.

מתוך 10 אנשים שחיים עם השמנה רק אחד מהם מטופל ולכן מדובר באתגר. האתגר המשמעותי ביותר הוא לשמר את הירידה במשקל לאורך זמן. מלוסיאן מוסיפה שגם בישראל שיעור ההשמנה בקרב מבוגרים עומד על כ- 25% .  להשמנה גם אספקט כלכלי, כאשר ההוצאה הלאומית בישראל על השמנה מגיעה ל-6 מיליארד . עיקר ההוצאה בטיפול בנזקים ובתחלואה שההשמנה גורמת להם.

בארץ כ1.8 מיליון איש הסובלים מהשמנה. המענה הטיפולי הראשוני הינו שינוי באורחות חיים.

לעומתו, רק אחוז אחד, 10 אלפים איש בסך הכל עוברים ניתוח בריאטרי בשנה.

קיים פער טיפולי. על הפער הטיפולי הזה סאקסנדה יכולה לגשר.

בדומה לטיפול בסוכרת, מלוסיאן מדגישה כי נובו נורדיסק מחוייבת לטיפול בהשמנה ולוקחת אחריות על חינוך הקהילה הרפואית והקהל לטיפול בהשמנת יתר.

את ההרצאה המרכזית של הכנס הציג פרופ’ קארל לה רו (בתמונה) מהמרכז לסוכרת והשמנה באוניברסיטת דבלין. בפתח הרצאתו התייחס גם הוא לפער הטיפולי הקיים. גם בקרב המטפלים יש אי הסכמה לגבי הנושא, כך שלא הושגה הסכמה לגבי השאלה איזה איבר בגוף אחראי על ההשמנה. פרופ’ לה רו, סבור שהמנגנון המשמעותי ביותר בהשמנה הוא חוסר היכולת להפסיק לאכול. ללירגלוטייד יש השפעה על מנגנון השובע ולכן היא גורמת לירידה בצריכת מזון עודף. לכן, מסביר פרופ’ לה רו, תרופה ששולטת על מנגנון הרעב במוח באופן כזה שהיא מפחיתה תחושת רעב ומעלה תחושת שובע,  עשויה לסייע באופן אפקטיבי בהפחתת השמנה באמצעות שינוי התנהגותי המגובה ע”י שינוי פיזיולוגי שהתרופה גורמת לו.

בהמשך סקר פרופ’ לה רו את המחקרים הקליניים המרכזיים שנערכו על לירגלוטייד, מהם עולה שלטיפול השפעה מובהקת וניכרת על ירידה במשקל כאשר הוא ניתן בנוסף לדיאטה ופעילות גופנית. פרופ’ לה רו מדגיש שקבוצת הפלצבו הדגימה גם ירידה של כ-2%-3% במשקל מה שמעיד על טיפול והיענות טובה ומגביר את המשמעות של התוצאות ירידה של כ-9% בקבוצה שקיבלה לירגלוטייד 3 מ”ג בנוסף לפעילות הגופנית ולמשטר דיאטה.

פרופ’ לה רו מדגיש כי כשם ששינוי אורח חיים הוא אלמנט חשוב בטיפול בסוכרת, ביתר לחץ דם ובהיפרליפדמיה , הוא ודאי חשוב מאוד גם בהשמנה, אך בדיוק כשם שבסוכרת לא ניתן להסתפק במרבית המקרים בשינוי אורח חיים אלא יש צורך בהתערבות תרופתית כך גם בהשמנה.

פרופ’ לה רו מציין גם את התועלות הנוספות הנלוות לטיפול בלירגלוטייד, לרבות ירידה בלחץ דם (עוד בטרם מושג האפקט של הירידה במשקל), מעבר מקדם סוכרת לסוכרת, ואף שיפור רמת סוכר בקרב סוכרתיים. בהמשך הציג פרופ’ לה רו כי השימוש בלירגלוטייד 3 מ”ג (סאקסנדה) הפחית את הסיכון לחלות בסוכרת ב 80% בקרב המטופלים הסובלים מטרום סוכרת תחת טיפול של 3 שנים.

פרופ’ לה רו מדגיש שמדובר בטיפול כרוני מתמשך, בדיוק כמו שמטפלים כיום לאורך זמן בחולי אסטמה. יש צורך להסביר זאת למטופלים, שכן הפסקת טיפול כרוכה בעלייה במשקל.

באשר לתופעות הלוואי הידועות של ה-GLP-1 מציין פרופ’ לה רו שמרבית תופעות הלוואי חולפות בהמשך הטיפול ואינן מונעות את המשך השימוש בתרופה. הוא מתייחס ספציפית להפרעות בכיס המרה שקשורות גם לדלקת הלבלב ומדגיש שמדובר על 3 מקרים מתוך 1000 לעומת 1 מתוך 1000 בפלצבו.

הגישה הנכונה לדעתו של פרופ’ לה רו היא באמת שילוב של שינוי אורח חיים ביחד עם התרופה כפי שהודגם יפה במחקר ה-SCALE Maintenance . במחקר זה בוצעה רנדומיזציה לטיפול תרופתי/פלצבו רק למטופלים שהצליחו להפחית 5% ממשקלם בעזרת דיאטה ופעילות גופנית בלבד. במחקר נצפה כי בנוסף לירידה של 6.0% שהושגה לפני הרנדומיזציה הצליח הטיפול בלירגלוטייד להוסיף ירידה נוספת של 6.2% בתקופת מחקר של כ 56 שבועות.

בהמשך הציג פרופ’ לה רו את אופן השימוש בסאקסנדה, תוך שהוא מדגיש את החשיבות של מעקב צמוד אחר המטופלים והתגמשות בהתאם לתגובות המטופל באשר למהלך הטיטרציה. בהקשר זה הוא מדגיש כי מטופל שלא הפחית ממשקלו 5% במשך 16 שבועות יש להפסיק את הטיפול שכן ככל הנראה אין סיכוי שיגיב לטיפול בהמשך. לאחר מכן, יש לבצע מעקב מידי שנה.

פרופ’ לה רו סיכם את עיקרי המסרים :

·         הירידה של 5%-10% במשקל שלירגלוטייד 3 מ”ג משיגה  היא משמעותית וחשובה מבחינה קלינית

·         הטיפול בלירגלוטייד 3 מ”ג משפר גם משתנים גליקמיים וגורמי סיכון קרדיומטבוליים אחרים.

·         הטיפול בלירגלוטייד 3 מ”ג משפר איכות חיים הקשורה לבריאות

·         על הטיפול בלירגלוטייד 3 מ”ג להוות חלופה תרפוייתית להפחתת משקל ולשמירה על הורדת משקל

·         הטיפול בלירגלוטייד 3 מ”ג סביל היטב

לסיום הכנס התקיים פאנל שבו הוצגה עדות של שירה שהתמודדה בעברה עם השמנת יתר ולאחריה התקיים דיון בהנחיית אושרת קוטלר ובו השתתפו פרופ’ איתמר רז, ד”ר דרור דיקר , גב’ שירה וסרמן ופרופ’ לה רו. גם בפאנל הודגש המסר החשוב שהשמנה היא מחלה כרונית הדורשת ניהול בהתאם, כאשר נכון להיום זה עדיין לא המצב, לא בקרב הקהילה הרפואית ולא בקרב הקהל הרחב.

לצפייה בסיקור המלא של הכנס

Saxenda® is indicated as an adjunct to a reduced-calorie diet and increased physical activity for weight management in adult patients with an initial Body Mass Index (BMI) of

·         30 kg/m² (obese), or

·         27 kg/m² to <30 kg/m² (overweight) in the presence of at least one

weight-related comorbidity such as dysglycaemia (pre-diabetes or type 2 diabetes mellitus), hypertension, or dyslipidaemia, and who have failed a previous weight management intervention.

Treatment with Saxenda® should be discontinued after 12 weeks on the 3.0 mg/day dose if patients have not lost at least 5% of their initial body weight.

למידע מלא יש לעיין בעלון לרופא המפורסם באתר משרד הבריאות

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה