המלצות סופיות מטעם USPSTF בנוגע לטיפול בסטטינים למניעת מחלות לב וכלי דם (JAMA)

במאמר שפורסם בכתב העת JAMA הוצגו המלצות סופיות מטעם ה-USPSTF (US Preventive Services Task Force) וסיכום עדויות בנוגע לטיפול בסטטינים למניעה ראשונית של מחלות לב וכלי דם במבוגרים.

ההמלצות העדכניות מבוססות ברובן על טיוטת ההמלצות משנת 2015 ומהוות עדכון להמלצות משנת 2008, שלא המליצו בעבר על שימוש נרחב בסטטינים למניעת מחלות לב וכלי דם.

להלן עיקרי ההמלצות העיקריות:

·         סטטינים במינון נמוך-עד-בינוני במבוגרים בגילאי 40-75 שנים ללא היסטוריה של מחלות לב וכלי דם, אך עם לפחות גורם סיכון אחד למחלות לב וכלי דם (דיסליפידמיה, סוכרת, יתר לחץ דם, או עישון) וסיכון של 10% ומעלה לאירוע קרדיווסקולארי (אוטם שריר הלב או אירוע מוחי) במהלך עשר השנים הבאות (המלצה בדירוג B).

·         על-בסיס דיון עם המטופלים, על רופאים להציע באופן סלקטיבי סטטינים במינון נמוך-עד-בינוני למבוגרים בגילאי 40-75 שנים ללא היסטוריה של מחלות לב וכלי דם, אך עם לפחות גורם סיכון אחד למחלות לב וכלי דם וסיכון של 7.5-10% לאירוע קרדיווסקולארי בתוך עשר שנים (המלצה בדירוג C).

·         אין עדויות מספקות בנוגע לתועלת והנזקים של התחלת סטטינים במבוגרים בגילאי 76 שנים ומעלה.

ההמלצה לאנשי צוות רפואי היא לקבוע את הסיכון למחלות לב וכלי דם בתוך עשר שנים על-בסיס נוסחאות שפותחו ע”י ה-AHA/ACC. ההמלצות החדשות אינן תקפות לחולים בסיכון גבוה מאוד, דוגמת חולים עם היפרכולסטרולמיה משפחתית או אלו עם ערכי LDL מעל 190 מ”ג/ד”ל.

בסדרת מאמרי מערכת, מומחים התייחסו להמלצות החדשות ותגובתיהם מעידות על המחלוקת המתמשכת בנוגע לטיפול בסטטינים למניעת מחלות לב וכלי דם ומדגישות את הפערים הקיימים בבסיס העדויות.

JAMA. 2016;316

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה