פסיכיאטריה

הטיפול ב-Quetiapine fumarate (סרוקואל) בדיכאון דו קוטבי נמצא יעיל ונסבל היטב (Psychopharmacology)

במחקר חדש שבוצע באוכלוסייה יפנית שסבלה מדיכאון דו קוטבי נמצא כי הטיפול ב-Quetiapine fumarate (סרוקואל) , היה יעיל ונסבל היטב.

ברקע מציינים החוקרים כי Quetiapine fumarate היא תרופה אנטי-פסיכוטית לא טיפוסית, הנמצאת בשימוש להפרעות נפשיות שונות, אך עדיין לא נחקרה במטופלים (יפנים) עם דיכאון דו-קוטבי.

מטרת החוקרים הייתה להעריך את היעילות והבטיחות של quetiapine XR (שחרור מושהה) בחולים יפניים עם דיכאון דו קוטבי.

לשם כך בוצע מחקר רב-מרכזי, אקראי, כפול סמיות, מבוקר פלסבו, במינון קבוע שבו כנללו 431 מבוגרים יפנים עם הפרעה דו קוטבית I או II. היעילות נקבעה על ידי ניתוח השינוי הממוצע מנקודת ההתחלה בסולם מונטגומרי-אספרברג לדיכאון (MADRS ) לתוצאה בסוף המחקר. נקודות סיום משניות כללו תגובת MADRS ושיעורי הפוגה, מדד המילטון לדיכאון סולם 17-פריט (HAM-D17), וציוני הערכה קלינית גלובלית להפרעות דו קוטבית (CGI-BP). הבטיחות נקבעה על ידי מעקב אחר אירועים שליליים והערכות קליניות.

החוקרים מדווחים כי נמצאה ירידה ניכרת ומובהקת סטטיסטית בציון הכולל של MADRS לאחר 8 שבועות של quatiapine XR 300 מ”ג ליום / יום בהשוואה לפלצבו (12.6 לעומת 10.1, p = 0.034). היה גם שיפור בתגובת ה- MADRS (44.1 לעומת 35.6%) ושיעורי ההפוגה (38.0 לעומת 26.6%), כמו גם במדדי HAM-D17 ו- CGI-BP בהשוואה לפלצבו.

בניתוח תתי הקבוצות של חולים עם הפרעה דו קוטבית I או II, השינויים הממוצעים בציון הכולל של MADRS בהשוואה לפלצבו היו 2.3 – ו -2.1, בהתאמה. תופעות הלוואי התרחשו ב -149 חולים (83.2%) שקיבלו quetiapine XR 300 mg ליום וב -81 חולים (45.8%) שקיבלו פלסבו. תופעות הלוואי השכיחות ביותר היו ישנוניות וצמא, אשר תואמים את פרופיל הבטיחות כפי שדווח בעבר. 

מסקנות החוקרים הם כי טיפול חד-יומי חד-פעמי עם quetiapine XR הוא טיפול יעיל ונסבל היטב לדיכאון דו-קוטבי. 

Psychopharmacology (Berl). 2018 Aug 1

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה