פסיכיאטריה

התערבות קוגניטיבית-התנהגותית בשינה מסייעת להקלה על דיכאון וחרדה במתבגרים (J Child Psychol Psychiatry)

התערבות קוגניטיבית-התנהגותית בשינה מובילה לתועלת הגדולה ביותר במתבגרים עם דרגות חרדה ודיכאון חמורות יותר, בעוד שמתבגרים אחרים עם הפרעות שינה מגיבים פחות טוב להתערבות זו.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הפרעות פסיכיאטריות ובעיות שינה מופיעות לעיתים קרובות יחדיו. למעשה, בעיות שינה מופיעות כחלק מרשימת התסמינים המרכזיים של חלק גדול מההפרעות הפסיכיאטריות.

החוקרים השלימו ניתוח משני של מחקר שנועד לזהות גורמים המתווכים שיפור עקב התערבות זו בקרב 123 מתבגרים (גילאי 12-17 שנים) שלקחו חלק בהתערבות בשינה או התערבות לשיפור מיומנויות.

התערבות השינה הייתה היעילה ביותר בקרב מתבגרים עם מדדי דיכאון וחרדה בטווח תת-קליני ומדדי ערך עצמי בטווח בינוני-עד-גבוה. מנגד, התערבות שינה הייתה פחות יעילה בקרב מתבגרים עם מדדי חרדה ודיכאון תקינים ומדדי ערך עצמי נמוכים.

בניגוד לציפיות החוקרים, התועלת תועדה בשני המגדרים, אך הייתה גדולה יותר בקרב בנים מבנות.

החוקרים כותבים כי הפרעות שינה והפרעות פסיכיאטריות הן נפוצות בצעירים, אך אינן תקינות. ניתן לטפל בהפרעות אלו באופן יעיל, גם בחולים עם התייצגות מורכבת בנוכחות שתי הבעיות. במידה וקיימת עמידות לטיפול פסיכיאטרי, טיפול בבעיות שינה עשוי לשמש כאמצעי טוב לגייס את החולים הצעירים ובני משפחתם לטיפול העשוי להביא לשיפור בבעיות השינה ובבעיות הפסיכיאטריות, אך עשוי להתקבל טוב יותר בעיניהם.

J Child Psychol Psychiatry 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה