פסיכיאטריה

שימוש במתאמפטמינים מלווה בסיכון מוגבר לאירוע מוחי המורגי (J Neurol Neurosurg Psychiatry)

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry, עולה כי שימוש במתאמפטמינים מלווה בסיכון מוגבר לאירוע מוחי המורגי.

החוקרים סקרו 77 דיווחי מקרים ונתונים אפידמיולוגיים להערכת מספר האירועים המוחיים בחולים מתחת לגיל 45 שנים, שייתכן והיו על-רקע שימוש אסור במתאמטפומינים. הסם, המוכר בשם הפופולארי ספיד, אייס, או קריסטל מת’, ניתן לבליעה, עישון, הזרקה, או שימוש תוך-אפי.

בסקירה מצאו החוקרים כי ניתן לייחס 81 אירועים מוחיים המורגיים ו-17 אירועים מוחיים איסכמיים לשימוש אסור במתאמטפטמינים. שני סוגי האירועים המוחיים היו נפוצים כפליים בגברים, בהשוואה לנשים.

החוקרים מצאו עוד כי בקרב גברים תועד סיכוי גבוה יותר לשימוש במתאמטפטמינים ולשימוש במינונים גבוהים יותר של הסם, כאשר אלו עשויים לספק הסבר להיקף הגדול יותר של אירועים מוחיים בגברים, בהשוואה לנשים.

אירועים מוחיים המורגיים היו נפוצים בעיקר לאחר בליעה או הזרקה של הסם. מנגד, אירועים מוחיים איסכמיים היו נפוצים יותר בעקבות עישון הסם. למרות זאת, שני סוגי האירועים המוחיים אירעו ללא תלות באופן השימוש בסם. הן במקרים של אירועים מוחיים איסכמיים והן במקרה של אירועים המורגיים, כאב ראש היה מאפיין הקליני הבולט ביותר בשלב מוקדם.

המקרים של אירוע מוחי המורגי כללו 60 מקרי דימום תוך-גולגולתי ו-32 מקרים של דימום תת-עכבישי. ב-13 חולים הייתה עדות לדימום תוך-גולגולתי וגם דימום תת-עכבישי. לא תועדו הפרעות וסקולאריות בכמחצית מכלל המקרים של אירוע מוחי המורגי. עם זאת, מפרצת מוחית זוהתה ב-17% מאלו עם אירוע מוחי המורגי ומלפורמציה עורקית-ורידית זוהתה ב-8% מהחולים.

J Neurol Neurosurg Psychiatry. Published online August 23, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה