פסיכיאטריה

עלייה של 33% בשיעור האשפוזים הפסיכיאטריים הכפויים בישראל בעשור האחרון (הארץ)

בכתבה מאתר “הארץ” מתאר עידו אפרתי מס’ מקרים של אישפוזים פסיכיאטריים כפויים הנראים כלא מוצדקים. הנתונים הרשמיים מצביעים על עלייה של כ-33% בשיעור האשפוזים הפסיכיאטריים הכפויים בעשור האחרון : עלייה מכ-18% בשנת 2006 ל-24% ב-2016.

באשפוזים הפסיכיאטריים הכפויים מעורבים הגורמים הרפואיים הפסיכיאטריים, המשטרה ורשויות החוק. לאחרונה מתח בית המשפט ביקורת על כמה אישפוזים כפויים שנמצאו כלא מוצדקים.

תגובת משרד הבריאות לטענות המועלות בכתבה באשר לשימוש העולה ובחלקו המיותר של אישפוזים כפויים היא :

“לפסיכיאטר המחוזי נתונות סמכויות שונות שמוקנות לו מכוח החוק, בהן כאלו שמאפשרות לו לשלול מידה מסוימת של חירות מאדם, אך בצד זאת, מגדיר החוק תנאים מאוד מסוימים בהם רשאי הפסיכיאטר המחוזי להשתמש בסמכותו זו — רק במקרים בהם שוכנע כי האדם סובל ממחלת נפש וכי הוא עלול לסכן את עצמו או את סביבתו. הוועדה הפסיכיאטרית מחויבת לדון בערעורים על אשפוז תוך חמישה ימים, ובפועל דנה בו בתוך שניים?שלושה ימים. אף שבסמכות הוועדה להאריך אשפוזים כפויים לתקופה של עד שלושה חודשים, ברוב המקרים, הוועדות מאריכות אותם לתקופות הרבה יותר קצרות. הוועדה משתדלת לשמוע את הפרטים מכל המעורבים בהליך האשפוז וכן כל גורם אחר שיכול לעזור ולתרום לקבלת החלטה מושכלת של הוועדה. שיעור המקרים שבהם הוועדה בוחרת לבטל הוראה לאשפוז כפוי שהוציא הפסיכיאטר המחוזי נותר יציב במשך השנים, כך שנראה שלא חל שינוי בטיב הפעלת שיקול הדעת של הפסיכיאטרים המחוזיים השונים”.

לכתבה ב”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה