פסיכיאטריה

טיפול במוזיקה מפחית דיכאון בחולי דמנציה (Cochrane Database of Systematic Reviews)

דיכאון אישה צעירה

טיפול במוזיקה מפחית תסמיני דיכאון בחולים עם דמנציה, אך בעל השפעה קטנה, אם בכלל, על אי-שקט או התנהגות אגרסיבית, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה, שפורסמו במהלך חודש מאי ב- Cochrane Database of Systematic Reviews.

במחקר ביקשו החוקרים להשלים הערכה של ההשפעות של התערבויות תרפואיטיות מבוססות-מוזיקה בחולי דמנציה על הבריאות הרגשית, כולל איכות חיים, הפרעות מצב רוח או אפקט שלילי, הפרעות התנהגות, התנהגות סוציאלית ותפקוד קוגניטיבי בתום הטיפול ולאחר לפחות ארבעה שבועות מתום הטיפול.

החוקרים השלימו חיפוש במאגר ALOIS וכן חיפושים נוספים במאגרי הנתונים, בהם MEDLINE, Embase, PsychINFO, CINAHL ו-LILACS. הסקירה כללה מחקרים אקראיים ומבוקרים להערכת התערבויות מבוססות-מוזיקה (לפחות חמישה מפגשים) בחולי דמנציה.

החיפוש העלה 17 מחקרים, כאשר 16 מחקרים עם סך כולל של 620 משתתפים שימשו למטה-אנליזה. המשתתפים במחקרים אובחנו עם דמנציה בדרגות חומרה משתנות, אך כולם היו מאושפזים במוסדות. חמישה מחקרים כללו טיפול במוזיקה פרטני; ביתר המחקרים, ההתערבות ניתנה במסגרת טיפול קבוצתי. מרבית ההתערבויות כללו מרכיבים פעילים ורצפטיביים. האיכות המתודולוגית של המחקרים הייתה שונה בין המחקרים השונים.

בתום הטיפול, החוקרים זיהו עדויות באיכות נמוכה כי טיפול מבוסס-מוזיקה הינו בעל השפעה קטנה, אם בכלל, על הבריאות הרגשית או איכות החיים, הפרעות התנהגות אחרות ותפקוד קוגניטיבי. הממצאים הצביעו על עדויות באיכות בינונית לכך שהתערבויות אלו הפחיתו תסמיני דיכאון, אך לא הפחיתו אי-שקט או התנהגות אגרסיבית. איכות העדויות אודות חרדה והתנהגות סוציאלית הייתה נמוכה מאוד ולכן ההשפעות אינן ברורות. גם העדויות אודות השפעות ארוכות-טווח היו באיכות נמוכה מאוד.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים להערכת משך ההשפעות של התערבויות מבוססות-מוזיקה בהתאם למשך הטיפול הכולל ומספר מפגשי הטיפול.

Cochrane Database of Systematic Reviews

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב-Atogepant עדיף על Rimegaepant להקלה על מיגרנה (Cephalalgia)

    טיפול ב- Atogepant(קיוליפטה) במינון 60 מ”ג פעם ביום הפחית משמעותית את מספר ימי מיגרנה בחודש לאחר 12 שבועות, בהשוואה לטיפול פומי ב-Rimegepant (נורטק) במינון 75 מ”D אחת ליומיים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Cephalalgia. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Atogepant ו-Rimegepant הן תרופות ממשפחת אגוניסטים ל-CGRP ומשמשות כטיפול למניעת מיגרנה. Atogepant מיועד למניעת […]

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    איזוטרטינואין (רואקוטן) הינה נגזרת של רטינואידים (ויטמין A) המשמשת לטיפול באקנה וולגריס (Acne Vulgaris) קשה שלא הגיבה לקוי טיפול מוקדמים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מחקר מה-JAMA Dermatology שעסק בהערכת הסיכון היחסי והמוחלט לאובדנות ולתחלואה נפשית בקרב המשתמשים באיזוטרטינואין, ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    חלק מהתרופות הסטימולנטיות המשמשות לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) מלוות בסיכון מופחת לאשפוזים מסיבות פסיכיאטריות ומסיבות לא-פסיכיאטריות ובסיכון מופחת לאובדנות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים אספו נתונים ממגוון מאגרי נתונים בשבדיה במטרה לזהות חולים בגילאי 16-65 שנים עם אבחנה של ADHD בין ינואר 2006 ועד דצמבר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה