פסיכיאטריה

בעיות מוטוריות נפוצות בילדים בסיכון גבוה לסכיזופרניה (Lancet Psychiatry)

מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש מרץ בכתב העת Lancet Psychiatry, עולות עדויות משכנעות להפרעה בתפקוד מוטורי, בפרט בעיות בשיווי משקל ומיומנויות ידניות, בילדים להורים עם סכיזופרניה.

החוקרים קוראים לרופאים להיות מודעים לתסמינים מוטוריים ולהפנות ילדים עם בעיות מוטוריות ברורות (מתחת לאחוזון חמישי) למומחה לפסיכותרפיה של הילד.

במחקר Danish High Risk and Resilience Study החוקרים יצרו מדגם שכלל ילדים בגילאי 7 שנים. המדגם כלל ילדים להורים ללא סכיזופרניה או הפרעה ביפולארית, ילדים להורה אחד או שני הורים עם ההפרעות הפסיכיאטריות בדנמרק בין 1 בינואר, 2013, ועד 31 בינואר, 2016. החוקרים התאימו ילדים להורים עם אבחנה של סכיזופרניה לילדים להורים ללא סכיזופרניה על-בסיס כתובת המגורים, גיל ומין. למרות שלא התאימו ילדים להורים עם הפרעה ביפולארית ישירות לביקורות בשל מגבלות משאבים, הם גייסו רק ילדים לשלוש קבוצות שלא היו שונים בגיל, מין ומקום מגורים.

החוקרים בחנו את התפקוד המוטורי בילדים על-בסיס Movement Assessment Battery for Children-Second Edition וכן בחנו את ההשפעות של קבוצת סיכון משפחתי.

מדגם המחקר כלל 514 ילדים (198 ילדים להורים עם סכיזופרניה, 119 ילדים להורים עם הפרעה ביפולארית ו-197 ילדים להורים ללא הפרעות אלו). בילדים להורים עם סכיזופרניה תועדו הפרעות בתפקוד מוטטורי, בהשוואה לילדים להורים ללא הפרעות אלו בתתי-תחומים שכללו מיומנות ידנית (הבדל ממוצע של 1.42-) ושיווי משקל (הבדל ממוצע של 1.38-), אך לא בכיוון ותפיסה. בילדים להורים עם הפרעה ביפולארית לא זוהו הבדלים משמעותיים ביכולות מוטוריות, בהשוואה לילדים ללא הפרעות מוטוריות אלו.

השוואת קבוצת הסיכון המשפחתי להפרעות פסיכיאטריות לא הדגימה הבדלים משמעותיים בכישורים המוטוריים שנבחנו במחקר.

החוקרים כותבים כי הפרעות בתפקוד מוטורי בילדים בסיכון משפחתי לסכיזופרניה הן ספציפיות בגיל שבע שנים בכל הנוגע לתפקוד מוטורי עדין ושיווי משקל, אך אינן ספציפיות בכל הנוגע לסיכון המשפחתי להפרעה ביפולארית.

Lancet Psychiatry. Published online March 23, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוצאות מבטיחות לגרייה מגנטית מוחית חוזרת להאטה פסיכומוטורית בחולים עם סכיזופרניה (JAMA Psychiatry)

    תוצאות מבטיחות לגרייה מגנטית מוחית חוזרת להאטה פסיכומוטורית בחולים עם סכיזופרניה (JAMA Psychiatry)

    טיפול בגרייה מגנטית מוחית חוזרת (Repetitive Transcranial Magnetic Stimulation, או rTMS) של אזור ה-SMA (או Supplementary Motor Area) מלווה בשיפור משמעותי בהאטה פסיכומוטורית בפסיכוזה, מצב עבורו אין כיום טיפול זמין, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Psychiatry. מחקר כפל-סמיות, אקראי, כלל 88 מבוגרים (גיל ממוצע של 36 שנים) עם הפרעות מהספקטרום של סכיזופרניה […]

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה