פסיכיאטריה

סיכון מוגבר משמעותית לזיהומים חמורים בחולי סכיזופרניה (מתוך כנס מטעם ה-EPA)

בחולי סכיזופרניה, שיעור הזיהומים החמורים גבוה הרבה יותר בהשוואה לאוכלוסיה הכללית, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס מטעם ה-EPA (European Psychiatric Association). הממצאים מדגישים את הצורך בקביעת הנחיות למניעת זיהומים באוכלוסיה פגיעה זו.

במטרה לקבוע את שיעורי ההיארעות של זיהומים בקרב מבוגרים צעירים עם סכיזופרניה ולזהות גורמי סיכון לזיהומים, החוקרים התבססו על נתונים ממאגרים ארציים בדנמרק אודות 893,647 משתתפים, שנולדו בין 1975-1990. מבין אלו, 7,852 אובחנו עם סכיזופרניה בין 1993-2013.

החוקרים השלימו ניתוח סטטיסטי במטרה לבחון את הקשר עם גורמי סיכון שונים, כולל גיל, מין, הפרעת שימוש בחומרים ומחלות רקע, להערכת שיעורי ההיארעות של זיהומים הדורשים אשפוז. הם לא כללו בניתוח הנתונים חולים שהלכו לעולמם במהלך תקופת המחקר.

מהנתונים עולה כי הן בגברים והן בנשים, סכיזופרניה לוותה בשיעורי היארעות מוגברים משמעותית של זיהומים חמורים, בכל אחת מחמש השנים שלפני ואחרי אבחנת סכיזופרניה.

בסיכומו של דבר, ב-36% מחולי הסכיזופרניה תועדה מחלה זיהומית, זאת בהשוואה ל-25% באוכלוסיית ההשוואה. בחולי סכיזופרניה תועד סיכוי גבוה ב-63% לזיהום חמור.

החוקרים מצאו כי שיעור זיהומי HIV (0.23% לעומת 0.05%), אלח-דם (0.72% לעומת 0.27%), זיהום כבדי (1.4% לעומת 0.22%), זיהום עורי (12% לעומת 6.2%) ושחפת (0.12% לעומת 0.06%) היו גבוהים יותר באופן בולט בקרב חולי סכיזופרניה, עם שיעור מתוקן של למעלה מכפליים במקרים רבים.

שיעור הזיהומים היה גם גבוה יותר בגברים, בהשוואה לנשים, הן בקרב חולי סכיזופרניה והן באוכלוסיית הביקורת.

החוקרים זיהו קשר בין תחלואה נלווית ובין עליה דרמטית בשיעור הזיהומים בשתי האוכלוסיות, עם עליה של פי 2.5 בסיכון לזיהומים בקבוצת חולי סכיזופרניה ובקבוצת הביקורת, הן בנשים והן בגברים.

כאשר החוקרים הגבילו את ניתוח הנתונים לחולים עם תחלואה נלווית, שיעור הזיהומים בקבוצת הביקורת היה גבוה יותר בהשוואה לשיעור הזיהומים בחולי סכיזופרניה ללא מחלות רקע.

החוקרים מעלים מספר הצעות למנגנונים המסבירים ממצאים אלו. לדבריהם, ידוע היטב כי אורח החיים עשוי להשפיע על הסיכון לזיהומים. בנוסף, מחקרים קודמים הוכיחו כי בחולי סכיזופרניה פרופיל חיסוני חריג, כולל רמות CRP מוגברות. עוד ייתכן כי זיהום הינו גורם סיכון לפסיכוזה.

מתוך כנס מטעם ה-EPA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    מה בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה במבוגרים בארצות הברית? (Front Nutr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Frontiers in Nutrition מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר הפוך בין רמות ויטמין D בדם ובין הסיכון לחרדה בקרב מבוגרים בארצות הברית, כאשר באלו עם חסר ויטמין D תועד סיכון גבוה יותר משמעותית לחרדה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים העלו את האפשרות לקשר בין ויטמין D […]

  • סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות ואיכות חיים ירודה בילדים עם מחלת לב מולדת (J Pediatr Rehabil Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Pediatric Rehabilitation Medicine עולה כי בילדים עם מחלת לב מולדת סיכון מוגבר להפרעות פסיכיאטריות וכן איכות חיים כוללת נמוכה יותר, בהשוואה לילדים בריאים. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע את שיעורי ההימצאות של הפרעות פסיכיאטריות ספציפיות, לזהות גורמים מנבאים הקשורים עם הפרעות אלו ולבחון את איכות החיים הכוללת של […]

  • השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    השימוש באיזוטרטינואין והקשר לאובדנות ולהפרעות פסיכיאטריות: מטה אנליזה (JAMA)

    איזוטרטינואין (רואקוטן) הינה נגזרת של רטינואידים (ויטמין A) המשמשת לטיפול באקנה וולגריס (Acne Vulgaris) קשה שלא הגיבה לקוי טיפול מוקדמים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף מחקר מה-JAMA Dermatology שעסק בהערכת הסיכון היחסי והמוחלט לאובדנות ולתחלואה נפשית בקרב המשתמשים באיזוטרטינואין, ומוסיף מהערותיו.

  • טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    טיפול תרופתי כנגד ADHD מלווה בהפחתת הסיכון לאובדנות ואשפוזים (JAMA Netw Open)

    חלק מהתרופות הסטימולנטיות המשמשות לטיפול בהפרעת קשב, ריכוז והיפראקטיביות (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) מלוות בסיכון מופחת לאשפוזים מסיבות פסיכיאטריות ומסיבות לא-פסיכיאטריות ובסיכון מופחת לאובדנות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים אספו נתונים ממגוון מאגרי נתונים בשבדיה במטרה לזהות חולים בגילאי 16-65 שנים עם אבחנה של ADHD בין ינואר 2006 ועד דצמבר […]

  • האם יש עדיפות לשילוב השתלת צואה עם Bezlotoxumab למניעת הישנות קלוסטרידיום דיפיצילי בחולים עם מחלת מעי דלקתית? (Am J Gastroenterol)

    האם יש עדיפות לשילוב השתלת צואה עם Bezlotoxumab למניעת הישנות קלוסטרידיום דיפיצילי בחולים עם מחלת מעי דלקתית? (Am J Gastroenterol)

    למרות שמשלב השתלת צואה (Fecal Microbiota Transplantation, או FMT) עם Bezlotoxumab מהווה משלב נסבל היטב בחולים עם מחלת מעי דלקתית וזיהום חוזר בקלוסטרידיום דיפיצילי, אין תועלת ברורה למתן הטיפול המשולב בהשוואה להשתלת צואה בלבד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. החוקרים השלימו מחקר אקראי ומבוקר-פלסבו שכלל 61 חולים עם […]

  • פעילות גופנית יעילה כמו תרופות או פסיכותרפיה להקלה על דיכאון (Br Med J)

    פעילות גופנית יעילה כמו תרופות או פסיכותרפיה להקלה על דיכאון (Br Med J)

    פעילות גופנית הדגימה יעילות דומה לזו של פסיכותרפיה וטיפול תרופתי להקלה על דיכאון, כך עולה מתוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שפורסמו בכתב העת British Medical Journal. פעילות גופנית אינטנסיבית והליכה או ריצה, יוגה ואימוני כוח, היו יעילים במיוחד. החוקרים השלימה סקירת ספרות וערכו מטה-אנליזה שכללה 218 מחקרים אקראיים עם 14,170 משתתפים עם דיכאון. המחקרים בחנו צורות […]

  • סכיזופרניה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (J Am Heart Assoc)

    סכיזופרניה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (J Am Heart Assoc)

    סכיזופרניה מלווה בעליה משמעותית בסיכון להתפתחות מחלות לב וכלי דם, כאשר הקשר בולט במיוחד בקרב נשים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American Heart Association. המחקר התצפיתי כלל למעלה מ-4.1 מיליון משתתפים ללא היסטוריה של מחלות לב וכלי דם (גיל חציוני של 44 שנים) ממאגר נתונים רפואיים ביפן. התוצא העיקרי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה