פסיכיאטריה

טיפול ב-Psilocybin מוביל לירידה מהירה וממושכת בתסמיני חרדה ודיכאון בחולי סרטן מסכן-חיים (Journal of Psychopharmacology)

משני מחקרים אקראיים ומבוקרים דומים, שהתמקדו בחולים עם ממאירות בשלב מתקדם, עולה כי מינון גבוה של Psilocybin הוביל לירידה מהירה, ממושכת ובעלת חשיבות קלינית בהפרעות דיכאון וחרדה. החוקרים מאמינים כי ממצאי המחקר עשויים להוביל לשינוי כללי המשחק בפסיכיאטריה.

המחקר הראשון מניו-יורק היה מחקר כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, שכלל 29 חולים עם הפרעות חרדה ודיכאון על-רקע ממאירות, שחולקו באקראי לטיפול ב- Psilocybin (0.3 מ”ג/ק”ג) או Niacin, שניתנו בשילוב עם פסיכותרפיה. התוצאים העיקריים כללו הבדלים בחרדה ודיכאון בין הקבוצות לפני החציה לקבוצה השניה לאחר שבעה שבועות.

לפני החציה לקבוצה השניה, הטיפול ב- Psilocybin הוביל לירידה מיידית, ממושכת ומשמעותית במדדי דיכאון וחרדה ולירידה בדה-מורליזציה וחוסר-תקווה על-רקע ממאירות, שיפור בריאות נפשית ועליה באיכות החיים. לאחר 6.5 חודשי מעקב, הטיפול ב- Psilocybin לווה בהשפעה נוגדת-חרדה ונוגדת-דיכאון (ב-60-80% מהמשתתפים נותרה ירידה משמעותית קלינית בדיכאון או חרדה), תועלת ממושכת במצוקה ואיכות חיים, וכן שיפור בגישה בנושא המוות.

החוקרים קבעו כי בשילוב עם פסיכותרפיה, טיפול ב- Psilocybin במינון בינוני הובילה להקלה מהירה, ממושכת ומשמעותית בתסמיני דיכאון וחרדה בחולים עם מצוקה פסיכולוגית על-רקע ממאירות.

במחקר שני מבולטימור נכללו 151 חולי סרטן, מהם 65% עם ממאירות גרורתית. כל המשתתפים ענו על הקריטריונים להגדרת הפרעת הסתגלות כרונית עם חרדה, הפרעת הסתגלות כרונית עם דיכאון/חרדה, הפרעה דיסתימית, הפרעת חרדה מוכללת, הפרעת דיכאון מג’ורית או אבחנה משולבת של הפרעת חרדה מוכללת והפרעת דיכאון מג’ורית.

החולים נטלו Psilocybin במשך חמישה שבועות במינון 22 מ”ג/ק”ג ולאחר מכן נטלו מינון נמוך מאוד שחיקה פלסבו, או שנטלו מינון נמוך ולאחריו מינון גבוה לאחר חמישה שבועות.

מהנתונים עלה כי Psilocybin במינון גבוה הוביל להשפעה ניכרת על שני התוצאים העיקריים, שכללו דיכאון וחרדה. השפעות ניכרות יותר תועדו במרבית התוצאים המשניים. החוקרים מדווחים כי לאחר שישה חודשים, בכ-80% מהחולים תועדה תגובה קלינית (78% לדיכאון ו-83% לחרדה). שיעורי ההפוגה לאחר שישה חודשים עמדו על 65% לדיכאון ו-57% לחרדה.

בשני המחקרים זוהו השפעות משמעותיות של חוויות מיסטיות על מגוון תוצאים, כולל משמעות רוחנית, שביעות רצון מהחיים ותחושת משמעות.

Journal of Psychopharmacology

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה