אונקולוגיה

עדויות חדשות תומכות בהפחתת מינוני טיפול כימותרפי בקשישים או תשושי-נפש עם ממאירויות של מערכת העיכול (מתוך כנס ASCO)

מהמחקר הגדול ביותר מסוגו עד כה בקרב קשישים או תשושי-נפש עם ממאירות מתקדם במערכת העיכול עולה כי מינון מופחת של טיפול כימותרפי הוביל לתוצאות דומות, לצד רעילות מופחתת, בהשוואה לטיפול במינון הסטנדרטי בחולים אלו. במהלך הצגת ממצאי המחקר בכנס השנתי מטעם ה-American Society of Clinical Oncology הסבירו החוקרים כי המינון המופחת היה לא-נחות במונחי הישרדות ללא-התקדמות ולווה ברעילות מופחתת.

מחקר GO2 הינו מחקר בשלב 3, שכלל 514 חולים בגילאי 51-96 שנים עם ממאירות מתקדמת של מערכת העיכול. המשתתפים חולקו באקראי לאחת משלוש קבוצות: (1) טיפול ב-Oxaliplatin במינון 130 מ”ג/מ”ר כל שלושה שבועות ו-Capecitabine במינון 625 מ”ג/מ”ר פעמיים ביום באופן רציף; (2) מתן 80% מהמינונים שניתנו בקבוצה הראשונה; (3) מתן 60% מהמינונים שניתנו בקבוצה הראשונה. בחולים עם הפרעה בתפקוד כלייתי ניתן Capecitabine במינון שעמד על 75% מהמינון המומלץ.

מטרת המחקר הייתה לזהות את המינון האופטימאלי של Capecitabine ו-Oxaliplatin בקשישים או תשושי-נפש ולקבוע את התועלת הקלינית האופטימאלית, הסבילות, איכות החיים ושביעות הרצון של המטופל. גורמים אלו ואחרים שולבו בכלי חדש בשם Overall Treatment Utility (OTU).

לאחר תשעה שבועות, החולים נבחנו לפי כלי OTU וההחלטה להמשיך בטיפול התבססה על שיקול הדעת של הרופאים.

בקרב חולים בקבוצה השלישית תועדו פחות תופעות לוואי ומדד OTU היה טוב יותר, בהשוואה לחולים בשתי הקבוצות האחרות. הדבר היה נכון גם לחולים צעירים ופחות תשושי-נפש. הטיפול במינונים המופחתים שניתנו למשתתפים בקבוצה השלישית הובילו לתוצאות הטובות ביותר לפי מודל OTU, בשל פחות תופעות לוואי ואיכות חיים טובה יותר של החולים. שיעור החולים שפיתחו אירועים חריגים לא-המטולוגיים בדרגה 3 ומעלה עמד על 56% באלו בקבוצה הראשונה או השנייה, לעומת 37% באלו בקבוצה השלישית.

תוצא הסיום המשני של הישרדות כוללת היה דומה בכל הקבוצות: 7.5 חודשים בקבוצה הראשונה, 6.7 חודשים בקבוצה השנייה ו-7.6 חודשים בקבוצה השלישית. תוצאות דומות תועדו בהערכת ההישרדות ללא-התקדמות: 4.9 חודשים, 4.1 חודשים ו-4.3 חודשים, בהתאמה. העדר-נחיתות של הישרדות ללא-התקדמות אושרה בהשוואת הקבוצה השנייה מול הראשונה ובהשוואת הקבוצה השלישית מול הראשונה.

החוקרים מסבירים כי המינונים המופחתים של הטיפול הכימותרפי לא היו גרועים יותר מהמינון הגבוה בכל הנוגע להישרדות ללא-התקדמות המחלה או הישרדות כוללת. ממצאים אלו תומכים במתן טיפול במינון נמוך לחולים המתאימים לטיפול כימותרפי אך תשושים או מבוגרים מדי לקבלת הטיפול במינון המלא.

מתוך כנס ASCO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה