אונקולוגיה

גישת CAR T-Cell חדשה מפחיתה רעילות ושומרת על יעילות הטיפול (Nat Med)

דרך חדשה לייצור תאי CAR T-Cells (Chimeric Antigen Receptor) מפחיתה את רעילות הטיפול וכך עשויה להביא לחסכון בעלויות הטיפול הכוללות הנלוות למוצרים יקרים אלו. ממחקר ראשוני עולה כי בחולי לימפומה שטופלו בגישה החדשה תועדה ירידה משמעותית בפוטנציאל לתופעות לוואי חמורות, ללא סימנים לפגיעה ביעילות הטיפול.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תהליך ייצור CAR T-cell כולל קצירת תאי T מדם החולה וביצוע שינויים במעבדה ליצירת CAR על פני השטח. כאשר מחדירים את התאים בחזרה לחולה, תאי CAR T-cell יכולים לזהות ולהידבק לתאי סרטן ולהוביל להרס שלהם. ביצירת המולקולה החדשה, החוקרים עבדו עם אב הטיפול שאושר ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי וכינו את המולקולה החדשה בשם CD19-BBZ (86).

במחקר בשלב 1 שפורסם בכתב העת Nature Medicine, 25 חולים עם לימפומה עמידה לטיפול של תאי B קיבלו את הטיפול החדש, אשר ניתן במינון נמוך, בינוני, או גבוה.

לאחר הטיפול, לא תועדו דיווחים של תסמונת CRS (Cytokine Release Syndrome) של מעל דרגה 1 ולא הייתה עדות לרעילות עצבית, אשר בד”כ מופיעה בלמעלה מ-25% מהחולים תחת טיפול CAR T-cell.

למרות שהמחקר לא נועד לבחון את יעילות הטיפול, החוקרים מציינים כי 6 מבין 11 חולים (54.5%) שטופלו במינון הגבוה ביותר השיגו הפוגה מלאה.

חציון משך התגובה לטיפול בקרב ששת החולים שהשיגו הפוגה מלאה עמד על מעל 181 ימים ובחמישה מבין שישה החולים, הפוגה מלאה נשמרה בעת פרסום ממצאי המחקר.

החוקרים טוענים כי מדובר בשיפור משמעותי, כאשר עם המולקולה החדשה הם הצליחו לשמר את יעילות הטיפול כנגד תאי סרטן, תוך השפעה איטית יותר ועם רעילות פחותה.

החוקרים מסבירים כי דרושה הערכה מקיפה ומחקרים רב-מרכזיים בכדי לבחון את הבטיחות והיעילות של המולקולה החדשה של תאי CAR T-cell.

Nat Med. Published April 22, 2019.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה