גובר הסיכוי למיגור סרטן צוואר הרחם באוסטרליה (THE LANCET)

הסיכום באדיבות האגודה למלחמה בסרטן

מחקר שנערך באוסטרליה בדק אם שילוב של תוכנית החיסונים הלאומית באוסטרליה לנגיף הפפילומה (HPV) עם בדיקות סקר לנגיף, יכול להפחית את ההיארעות (מספר מקרים החדשים בשנה) של סרטן צוואר הרחם באופן משמעותי עד לרמות המינימום המנבאות מיגור אפשרי של המחלה ביבשת הדרומית. אוסטרליה היא המדינה הראשונה בעולם שאישרה את החיסון לנגיף הפפילומה כחלק מתוכנית לאומית כבר בשנת 2007, ומאז נרשמה היענות גבוהה לחיסון בקרב שני המינים. כמו כן, בשנת 2017 תוכנית הסקר לסרטן צוואר הרחם (בדיקת פאפ) שבוצעה מדי שנתיים בגילים 69-20, הוחלפה לתוכנית סקר לבדיקת נגיף הפפילומה מדי 5 שנים עבור נשים בגילים 69-25 (ובדיקה חלקית לגילים 74-70). החוקרים השתמשו במודל הכולל נתונים שונים על האוכלוסייה באוסטרליה וכן נתונים לגבי תוכנית החיסונים לבנים ולבנות ותוכנית סקר לסרטן צוואר הרחם, לטובת ניבוי שיעורי היארעות צפויים עד לשנת 2100. כמו כן, באמצעות המודל, ביקשו החוקרים גם לנבא אם יהיה צורך בהמשך תוכנית הסקר לבדיקת נגיף הפפילומה מדי 5 שנים, בהתחשב בכך שהחיסונים שודרגו בשנת 2018 והם כוללים תשעה זנים של נגיף הפפילומה (במקום ארבעה).

על פי תוצאות המודל, ההערכה היא כי עד שנת 2020 שיעור היארעות סרטן צוואר הרחם (העומד כיום על 7 מקרים ל-100 אלף) יצנח לפחות מ-6 מקרים ל-100 אלף נשים, ועד שנת 2028 ההיארעות של סרטן צוואר הרחם תצנח ל-4 מקרים ל-100 אלף נשים באוסטרליה. ההערכות הנוספות הן כי עד שנת 2066 שיעורי ההיארעות יצנחו לפחות ממקרה אחד ל-100 אלף נשים, אם היצמדות לתוכנית הסקר לנגיף הפפילומה מדי 5 שנים תימשך במקביל למתן החיסון נגד תשעת הזנים. לחלופין, שיעורי ההיארעות יעמדו על פחות מ-3 מקרים ל-100 אלף נשים, אם יינתן חיסון נגד תשעת הזנים בלבד, ללא היצמדות לתוכנית הסקר לפפילומה מדי 5 שנים. כמו כן, על פי המודל, שיעורי התמותה  מסרטן צוואר הרחם באוסטרליה צפויים לעמוד על מקרה אחד בלבד לכל 100 אלף נשים עד שנת 2034.

לסיכום החוקרים טוענים, כי השילוב בין תוכנית החיסונים לתוכנית הסקר לנגיף הפפילומה, נותן סיכוי אמיתי למיגור עתידי של המחלה באוסטרליה. המחקר פורסם בכתב העת המדעי היוקרתי THE LANCET באוקטובר 2018, והוצג על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן לרגל יום המודעות לקידום המאבק בסרטן צוואר הרחם 2019.

לתקציר המחקר באנגלית לחצו כאן.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה