הנחיות לטיפול בזיהום Clostridium difficile בילדים (J Clin Oncol)

טיפול אנטיביוטי מהווה את הבסיס לטיפול בזיהומי Clostridium difficile (CD) בילדים עם מחלה ממארת ובילדים לאחר השתלת תאי גזע, כך על-פי הנחיות קליניות חדשות מטעם ה-Pediatric Oncology Group of Ontario.

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מסבירים המומחים כי זיהום ב-CD מהווה כיום את הסיבה הנפוצה של שלשול זיהומי על-רקע טיפול רפואי.

כחלק מתהליך פיתוח ההנחיות, פאנל המומחים השלים סקירה שיטתית מקיפה של מחקרים אקראיים ומבוקרים למניעה או טיפול ב-CD בכל האוכלוסיות, תוך התייחסות לעדויות בילדים עם ממאירויות וילדים לאחר השתלת תאי גזע.

על-פי ההנחיות החדשות, בחולים עם זיהום לא-חמור מומלץ טיפול פומי ב-Metronidazole או טיפול פומי ב-Vancomycin כטיפול ראשוני. מתן פומי של Vancomycin מומלץ כטיפול ראשוני במקרים של זיהום CD חמור. רופאים יכולים לשקול Fidaxomicin בחולים עם הישנות זיהום CD.

מעבר להנחיות הנוגעות לשימוש ב-Metronidazole, Vancomycin ו-Fidaxomicin, המומחים גם יוצאים כנגד מתן שגרתי של טיפול פרוביוטי למניעה או טיפול בזיהום CD. הם ממליצים כנגד שימוש שגרתי בהשתלת צואה לטיפול בזיהום CD. ההנחיות גם מציעות לא להשתמש באופן שגרתי בנוגדנים חד-שבטיים לטיפול בזיהום CD.

J Clin Oncol 2018

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה