אונקולוגיה

הערכת תוצאות משלב Gemcitabine עם Sirolimus במקרים של הישנות או התקדמות אוסטיאוסרקומה לאחר טיפול כימותרפי (Ann Oncol.)

משלב Gemcitabine עם Sirolimus הדגים פעילות נוגדת-גידול משביעת רצון ופרופיל בטיחות חיובי בטיפול בחולים עם אוסטיאוסרקומה, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש, שפורסם בכתב העת Annals of Oncology.

החוקרים השלימו מחקר בשלב II להערכת משלב Gemcitabine עם Rapamycin, לקביעת הבטיחות והיעילות של הטיפול בתת-קבוצה של חולים עם הישנות או התקדמות אוסטיאוסרקומה.

המחקר הרב-מרכזי בשלב 2 מומן ע”י ה-Spanish Group for Research on Sarcoma. חולי אוסטיאוסרקומה עם הישנות או התקדמות המחלה לאחר טיפול כימותרפי סטנדרטי, אשר לא התאימו לניתוח כריתת גרורות, טופלו במשלב Gemcitabine ו-Rapamycin במינון 5 מ”ג/יום, למעט ביום מתן Gemcitabine והיום שטרם הטיפול הנ”ל.

תוצא הסיום העיקרי היה שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות לאחר ארבעה חודשים, תחת ההנחה כי שיעורים של מעל 40% ישמשו להגדרת משטר פעיל. מחקר תרגומי נועד לבחון את הקורלציה בין סמנים בדם ובין התוצאות הקליניות.

מדגם המחקר כלל 35 חולים שקיבלו לפחות מחזור טיפול אחד. שיעורי ההישרדות ללא-התקדמות לאחר ארבעה חודשים עמדו על 44% ולאחר הערכה הדמייתית מרכזית, תועדו שני מקרים של תגובה חלקית ו-14 מקרים בהם המחלה התייצבה (48.5%) מבין 33 חולים זמינים להערכה.

האירועים החריגים הנפוצים בדרגה 3-4 כללו נויטרופניה (37%), תרומבוציטופניה (20%), אנמיה (23%) ועייפות (15%); עם זאת, רק שלושה חולים פיתחו חום נויטרוני. החוקרים זיהו קורלציה משמעותית בין ביטוי חלבונים של RRM1 ובין הישרדות ללא-התקדמות והישרדות כוללת שהיו גרועות יותר, בעוד שנוכחות P-ERK1/2 עמדה בקורלציה עם הישרדות כוללת טובה יותר.

החוקרים מציינים כי הקורלציה המשמעותית של סמנים בדם עם התוצאות הקליניות תומכת בהשלמת מחקרים פרוספקטיביים נוספים בנושא.

Ann Oncol. 2017;28(12):2994-2999

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה