אונקולוגיה

מחקר ישראלי: מחירי התרופות לסרטן בארה”ב ממשיכים לעלות בקצב מהיר (Journal of Clinical Oncology, דהמרקר)

מחקר חדש של שני חוקרים ישראלים, ד”ר דניאל גולדשטיין ונועה גורדון, מהמרכז הרפואי רבין, אשר בחן את התפתחות מחירי התרופות לסרטן בארה”ב חושף ממצא מפתיע (ואולי לא ..?) ומקומם : על אף העובדה שהמחיר הראשוני של התרופות היה גבוה, מחירן המשיך לעלות בשיעור הרבה יותר גבוה מעליית המדד לצרכן או מדד עלויות הבריאות.

Journal of Clinical Oncology00:0

במאמר מרתק בדהמרקר, מציגה רוני לינדר את ממצאי המאמר ומראיינת את המחברים. בין היתר היא מתארת אירוע יוצא דופן שבו “חרם” שהטילו מס’ רופאים בכירים בשל מחיר גבוה של תרופה הוביל להורדת מחירה. אך במקום שהאירוע הזה יעפוך למשנה כללי משחק, הוא נותר היוצא מן הכלל.

למאמר בדהמרקר

הערת המערכת: לכאורה המחקר על עליית מחירי התרופות לסרטן בארה”ב אינו קשור למה שקורה בישראל, שכן בארץ שיטת הפיקוח מונעת סיטואציה כזו. אבל יש לזכור שהמחיר הבסיסי שבו מאושרת תרופה בישראל, במיוחד אם מקורה מארה”ב קשור גם בעקיפין למחיר הבסיס שנקבע לה בארה”ב.  בכל מקרה, בארץ, למרות שועדת סל הבריאות אמורה להמליץ על התרופות החדשות להכללה בסל, בין היתר גם ואולי אף בעיקר על בסיס יחס העלות/תועלת שהן מדגימת – זה לא קורה בפועל. גם בישראל נכנסות לסל תרופות עם עלויות עצומות ונראה שלו היו צריכות לעמוד במבחן של עלות/תועלת (למשל העלות להשגת שנת חיים נוספת מתואמת לאיכות חיים, QALY, חלק מהן לא היה עומד בקריטריון חשוב זה. ולכן , עד שועדת הסל לא תשתמש ותציג במסגרת שיקוליה את יחס העלות/תועלת שהיא מייחסת לכל חלופה שהיא בוחרת לתעדף – אנו עלולים למצוא את עצמנו בסיטואציה שבה התקציב המיועד לעדכון הסל אינו מנוצל בצורה מיטבית.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה