אונקולוגיה

חולי סרטן רבים אינם מקבלים מידע אודות השפעות הטיפולים על הפוריות (Psychooncology)

עד מחצית מחולי הסרטן בגיל הפוריות אינם מקבלים מידע הולם אודות ההשפעה של הטיפול האונקולוגי על הפוריות שלהם, דבר העלול לפגוע באפשרויות שלהם לתכנן משפחה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש אוגוסט בכתב העת Psycho-Oncology.

במסגרת המחקר התמקדו החוקרים בחולים שטופלו במרכז סרטן בילדים בסידני, אוסטרליה ובחנו את הנתונים מ-23 מחקרים קודמים שנערכו בשבע מדינות בין 2007-2016.

לאורך המחקרים, הסבירות לדיון בין הרופא המטפל והחולה בנושאי פוריות הייתה תלויה בהתמחות של המטפל, גיל ומין החולה וגישת וידע המטפל אודות טכניקות שימור פוריות.

במחקר אחד שנכלל בסקירה, 93% מהרופאים טענו כי דנו באופן שגרתי בנושאי פוריות עם המטופלים שלהם, אך מהרשומות הרפואיות עלה כי רק 74% עשו כן. במחקר אחר, אחיות קליניות דנו עם החולים באפשרות כי הטיפול יפגע בסיכויי הפוריות ב-68% מהמקרים, בעוד שרק 40% מהמנתחים דיווחו על מעורבות בדיונים דומים.

פחות ממחצית מהרופאים טענו כי הפנו חולים למומחה לפוריות כאשר החולים הביעו חשש בנושא פוריות. מחקר אחד מצא כי רק 61% מהרופאים היו מודעים למסלולי הפניה מבוססים למרפאת פוריות.

ממאירות וטיפולים לממאירות עשויים להשפיע באופן זמני או קבוע אל פוטנציאל הפוריות ב-50-75% משורדי הסרטן. איגוד ה-ASCO (American Society of Clinical Oncology) ממליץ כי מטפלים ישלימו דיונים מוקדם ככל הניתן בנוגע לסיכון לעקרות ואפשרויות שימור פוריות עם חולים הצפויים לטיפול אונקולוגי.

בהשוואה לגברים, נשים צעירות מדווחות על מכשולים רבים יותר בקבלת תמיכה הולמת בנושא פוריות. החוקרים מציינים כי בנק הזרע זמין יותר מטכניקות שימור פוריות בנשים.

לעיתים החולים מדווחים כי הרופאים חשו נבוכים במהלך דיונים אלו, או שלא ייחסו חשיבות רבה לנושא פוריות. החוקרים מדגישים כי החולים מעוניינים במידע מילולי ומידע כתוב בהתאם לגיל שלהם וסוג הגידול.

רבים מאמינים כי תמיכה בנושא פוריות בחולי סרטן אינה אחידה מאחר ולא כל הרופאים מעודכנים בנושא ואינם מכירים את כל המשאבים הזמינים.

חשוב לציין כי יש להקפיד כי שימור פוריות לא יפגע בסיכויי ההחלמה של החולים. נדרשים רק 10 ימים לתכנון גישת שימור פוריות דוגמת איסוף ביציות. כאשר החולה נדרשת להתחלת טיפול מיידי, ניתן להקפיא רקמת שחלות בתוך 48 שעות.

מתן תמיכה בנושא פוריות בעת אבחנת ממאירות ולאורך המעקב אחר השורדים הינה חלק אינטגרלי בהפחתת מצוקה פסיכולוגית בשלב מאוחר יותר ופגיעה באיכות החיים האופיינית בשורדי ממאירות עם הפרעה בפוריות.

Psychooncology 2017.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    אספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום (Am J Gastroenterol)

    טיפול באספירין במינון נמוך מלווה בסיכון מופחת לסרטן מעי גס ורקטום, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Gastroenterology. מהנתונים עולה עוד כי הירידה הגדולה תועדה בסיכון למחלה גרורתית ואלו שנטלו את התרופה למשך לפחות חמש שנים. החוקרים אספו נתונים ממספר מאגרי מטופלים לזיהוי משתתפים בגילאי 50 שנים ומעלה שהתגוררו בנורבגיה בין […]

  • גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    גיל מתקדם מלווה בסיכון מוגבר למלנומה ראשונית נוספת (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר עוקבה ארצי מנורבגיה עולה כי גיל מתקדם ומין זכר מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות מלנומה פולשנית ראשונית נוספת, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים מהימנים אודות הסיכון של חולים למלנומה פולשנית ראשונית נוספת לאורך הזמן. הם התבססו על נתונים ממאגר רישום הסרטן בנורבגיה והשלימו […]

  • דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    דיאטה עתירת מזון מן הצומח ודלת מאכלים מן החי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד (Breast Cancer Res Treat)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Breast Cancer Research and Treatment עולה כי בנשים שהקפידו על דפוס תזונה המעודד צמחונות סיכון מופחת להתפתחות סרטן שד. יתרה מזאת, דיאטה עתירה במזון מהצומח ודלה במזון מהחי עשויה להפחית את הסיכון לסרטן שד, בפרט בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנם נתונים סותרים ממחקרים להערכת הקשר בין דיאטה […]

  • היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות בצעירים עם ממאירות (J Clin Oncol)

    היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות בצעירים עם ממאירות (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש , מהן עולה היארעות מוגברת של הפרעות פסיכיאטריות במתבגרים ומבוגרים צעירים עם אבחנה של מחלה ממארת. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את שיעורי ההיארעות המצטברים של הפרעות פסיכיאטריות בקרב מתבגרים ומבוגרים צעירים עם אבחנה של ממאירות, בהשוואה לאוכלוסייה הכללית ולאחאים ללא […]

  • זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום (J Clin Oncol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology עולה כי זיהום בהליקובקטר פילורי מלווה בעליה קטנה אך מובהקת סטטיסטית בסיכון לסרטן מעי גס ורקטום ותמותה עקב המחלה הממארת, כאשר הסיכון גבוה במיוחד בקרב חולים שלא טופלו כנגד הזיהום החיידקי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הליקובקטר פילורי מהווה את הגורם הזיהומי הנפוץ בעולם לממאירות. כעת […]

  • טיפול ב-Doxorubicin כנגד מחלת הודג'קין מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד (J Clin Oncol)

    טיפול ב-Doxorubicin כנגד מחלת הודג'קין מלווה בסיכון מוגבר לסרטן שד (J Clin Oncol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה סיכון מוגבר לסרטן שד בקרב מתבגרות ונשים מבוגרות עם היסטוריה של טיפול ב- Doxorubicin כנגד מחלת הודג’קין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים ששרדו מחלת הודג’קין עם היסטוריה של קרינה לבית החזה בגיל צעיר קיים סיכון מוגבר לסרטן שד. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה