אונקולוגיה

האם טיפול ב-NSAID משפר הישרדות חולים עם סרטן מעי גס ורקטום? (Journal of Clinical Oncology)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Clinical Oncology מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי בקרב מטופלים ששרדו סרטן מעי גס ורקטום, טיפול בנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים לאחר אבחנת הממאירות מלווה בהישרדות טובה יותר באלו עם גידולים ללא מוטאציית kRAS.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טיפול קבוע באספירין מלווה בשיפור הישרדותי בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום. עם זאת, מועד הטיפול וסוג הגידול המלווים בתוצאות הטובות ביותר אינו ידוע.

המחקר הנוכחי כלל 2,419 משתתפים בגילאי 18-74 שנים עם אבחנת ממאירות פולשנית של המעי הגס והרקטום, שאובחנו בין 1997-2008 וזוהו ממאגרי סרטן בארצות הברית, קנדה ואוסטרליה. שאלונים אפידמיולוגיים מפורטים חולקו בתחילת המחקר ולאחר חמש שנות מעקב. ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הסיכון היחסי להישרדות כוללת והישרדות ספציפית לסרטן מעי גס ורקטום.

לאחר חציון של 10.8 שנות מעקב מאז האבחנה תועדו 381 מקרי תמותה (100 עקב סרטן מעי גס ורקטום). בהשוואה לאלו שלא טופלו באספירין, בקרב חולים שטופלו באספירין בלבד לאחר האבחנה תועדו שיעורי הישרדות כוללים גבוהים יותר (יחס סיכון של 0.75), כמו גם שיעורי הישרדות ספציפיים לסרטן מעי גס ורקטום (יחס סיכון של 0.44), בעיקר באלו שהחלו בטיפול באספירין (יחס סיכון של 0.64 להישרדות כוללת ושל 0.40 להישרדות ספציפית לסרטן מעי גס ורקטום).

הקשר בין טיפול בתרופה כלשהי ממשפחת נוגדי-דלקת שאינם סטרואידים לאחר האבחנה ובין הישרדות כוללת היה שונה משמעותית לפי נוכחות/העדר מוטאציית kRAS. השימוש בתרופה כלשהי ממשפחת נוגדי-דלקת שאינם סטרואידים לאחר האבחנה לווה בהישרדות כוללת טובה יותר רק בקרב מטופלים עם גידולים ללא מוטאציית KRAS (יחס סיכון של 0.60), אך לא באלו עם מוטאציית KRAS.

Journal of Clinical Oncology – published online before print June 15, 2017

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה