אונקולוגיה

האם רמות גבוהות של ויטמין D מאטות התקדמות סרטן מעי גס? (מתוך הכנס השנתי מטעם ASCO)

מנתונים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ASCO (American Society of Clinical Oncology) עולה כי רמות גבוהות יותר בדם של ויטמין D מלוות בשיפור הישרדותי בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום. כעת, בפעם הראשונה, מחקר אקראי מצא כי נטילת תוספי ויטמין D במינון גבוה מלווה בהאטת התקדמות המחלה.

התוצאות ממחקר בשלב 2 בשם SUNSHINE, מעידות כי מינון גבוה של תוספי ויטמין D מובילות לשיפור משמעותי בהישרדות ללא-התקדמות בהיקף של כחודשיים, בהשוואה למינון נמוך.

המחקר נערך בחולים עם סרטן מעי גס ורקטום גרורתי, שלא טופל קודם לכן. כל המשתתפים קיבלו טיפול סטנדרטי במשלב mFOLFOX6 (Folinic Acid, Fluorouracil ו-Oxaliplatin), בשילוב עם Bevacizumab. 69 חולים נכללו בקבוצת הטיפול במינון גבוה (מנת העמסה של 8,000 יחידות ביום למשך שבועיים ולאחר מכן 4,000 יחידות ביום) ו-70 חולים נכללו בקבוצת טיפול במינון נמוך של ויטמין D (400 יחידות ביום). חציון משך המעקב עמד על 16.9 חודשים ו-17.9 חודשים, בהתאמה.

מהנתונים עלה כי חציון הישרדות ללא-התקדמות, שהוגדר כתוצא העיקרי של המחקר, עמד על 13.1 חודשים עם טיפול במינון גבוה, לעומת 11.2 חודשים עם טיפול במינון נמוך. ממצאים אלו מעידים על ירידה של 31% בסיכון היחסי להתקדמות מחלה עם טיפול במינון גבוה.

הטיפול במינון גבוה לא לווה ברעילות מוגברת. כמו כן, תועדו פחות שלשולים חמורים בקבוצת הטיפול במינון גבוה (12% לעומת 1%). 

החוקרים מציינים כי שיעור גבוה יותר של חולים בקבוצת הטיפול בויטמין D במינון גבוה היו מסוגלים לעמוד בניתוח לאחר הטיפול הכימותרפי (11 לעומת 6 חולים). עם זאת, ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית.

מדובר במחקר האקראי הראשון מסוגו שהושלם במלואו להערכת ויטמין D כטיפול לסרטן מעי גס ורקטום. מאחר ונראה כי התוצאות היו טובות יותר עם מינון גבוה של ויטמין D, הם ממליצים על השלמת מחקר בשלב 3.

מתוך הכנס השנתי מטעם ASCO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה