אונקולוגיה

שיפור הישרדותי בעקבות תוספת Bevacizumab למשטר טיפול כימותרפי בנשים עם הישנות סרטן שחלות (The Lancet Oncology)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת The Lancet Oncology עולה כי תוספת Bevacizumab (אווסטין) לטיפול כימותרפי סטנדרטי בנשים עם הישנות סרטן שחלות, עם המשך טיפול אחזקה עד התקדמות, הובילה לשיפור חציון הישרדות כוללת בנשים עם ממאירות רגישה לפלטינום.

המחקר הרב-מרכזי, בתווית-פתוחה, בשלב 3 נערך ב-67 מרכזים אקדמיים בארצות הברית (65 מרכזים), יפן (מרכז אחד) ודרום קוריאה (מרכז אחד). החוקרים כללו במחקר נשים בגילאי 18 שנים ומעלה, עם הישנות ממאירות של השחלות, פריטונאום או חצוצרות ותגובה קלינית מלאה לטיפול ראשוני מבוסס-פלטינום, שהיו ללא-מחלה במשך לפחות שישה חודשים לאחר עירוי אחרון של פלטינום. הנשים חולקו באקראי לטיפול כימותרפי סטנדרטי עם או בלי Bevacizumab, שניתן כל שלושה שבועות, עם המשך טיפול אחזקה כל שלושה שבועות עד התקדמות המחלה או רעילות בלתי-מתקבלת על הדעת. החוקרים ביקשו גם לבחון את חשיבות ניתוח משני להפחתת הגידול (Cytoreduction) באוכלוסיה זו.

בתקופה שבין 10 בדצמבר, 2007 ועד 26 באוגוסט, 2011, חולקו 337 נשים לטיפול כימותרפי סטנדרטי ו-377 נשים חולקו לטיפול כימותרפי סטנדרטי עם Bevacizumab. חציון משך המעקב עמד על 49.6 חודשים בכל קבוצה, כאשר עד תום המעקב תועדו 415 מקרי תמותה (214 בקבוצת טיפול כימותרפי ו-201 בקבוצת טיפול כימותרפי עם Bevacizumab).

חציון ההישרדות הכוללת בקבוצת הטיפול שכלל Bevacizumab עמד על 42.2 חודשים, זאת בהשוואה ל-37.3 חודשים בקבוצת הטיפול הכימותרפי בלבד (יחס סיכון של 0.829).

ניתוח סטטיסטי להערכת הישרדות כוללת על-בסיס נתוני מרווח זמן ללא טיפול הצביע על יחס סיכון מתוקן של 0.823. מבין כל הנשים שהחלו בטיפול, ב-317 מבין 325 נשים (96%) בקבוצת הטיפול הכימותרפי עם Bevacizumab תועד לפחות אירוע חריג אחד בדרגה 3 ומעלה, זאת בהשוואה ל-282 מבין 332 הנשים (86%) בקבוצת טיפול כימותרפי בלבד. התופעות הנפוצות יותר בקבוצת הטיפול ב- Bevacizumab כללו יתר לחץ דם (12% לעומת 1%), עייפות (8% לעומת 2%) ופרוטאינוריה (8% לעומת 0%). בקבוצת הטיפול הכימותרפי תועדו שני מקרי תמותה, זאת בהשוואה לתשעה מקרי תמותה בקבוצת הטיפול שכלל Bevacizumab.

החוקרים כותבים כי למרות שניתוח לפי כוונה לטפל להערכת הישרדות כוללת לא הדגים ממצאים מובהקים, ניתוח שכלל תיקון למרווח ללא-טיפול העיד כי גישה זו עשויה לשמש כאפשרות חשובה בטיפול בנשים אלו.

The Lancet Oncology

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה