אונקולוגיה

השינויים הצפויים בגידולים הממאירים הנפוצים בנשאי HIV (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AACR)

מנתונים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-AACR (American Association for Cancer  Research) עולה כי נטל הגידולים הממאירים בנשאי HIV בארצות הברית עובר שינוי משמעותי  ובשנת 2030, הצפי הוא היא הגידולים הנפוצים בנשאים אלו יהיו של הערמונית, ריאות וכבד.

ממצאי המחקר מבוססים על שתי הנחות, האחת כי מספר הממאירויות הקשורות באיידס ובדיכוי חיסוני, דוגמת Kaposi Sarcoma ולימפומה שאינה הודג’קין, מצוי במגמת ירידה, לצד צפי לעליה בשנים הקרובות בממאירויות הקשורות בגיל. 

החוקרים מסבירים כי אין מחלוקת כי השימוש הנרחב בטיפול HAART (Highly Active Antiretroviral Threapy) הוביל לעליה בהישרדות של נשאי HIV ולהזדקנות אוכלוסיה זו. הם מציינים כי רק 4.1% מאוכלוסיית נשאי HIV היו מעל גיל 65 שנים בשנת 2006, אך קבוצת גיל זו צפויה לעלות ל-21.4% עד שנת 2030.

החוקרים העריכו את מספר החולים עם זיהום בנגיף HIV בארצות הברית לפי גיל ושנה קלנדרית (2006-2030) באמצעות מודל סטטיסטי. להערכת נטל הממאירויות, הם חישבו את שיעורי ההיארעות העתידיים והיקף אוכלוסיית נשאי HIV על-פי נתונים קודמים.

במהלך המחקר נבחן נטל הגידולים הממאירים לפי סוג הממאירות: ממאירויות מגדירות איידס, כולל Kaposi Sarcoma, לימפומה שאינה הודג’קין וסרטן צוואר הרחם; וממאירויות שאינן מגדירות איידס.

הממצאים העידו על ירידה משמעותית בממאירויות מגדירות איידס ועליה קלה בסוגים אחרים של מחלות ממאירות. הרשימה של הממאירויות הנפוצות ביותר הצפויות בנשאי HIV בשנת 2030 כוללת סרטן ערמונית (1,624 חולים), ריאות (786 חולים), כבד (498 חולים), פי טבעת (447 חולים) ולימפומה שאינה הודג’קין (429 חולים).

החוקרים אינם יודעים לנבא בבטחה את הצפוי בכל הנוגע לממאירויות בנשאי HIV בעתיד, אך שמחים כי Kaposi Sarcoma מצוי במגמת ירידה בארצות הברית. עדיין מדובר בממאירות הנפוצה ביותר בחלק מהמדינות באפריקה ובמידה וניתן יהיה לצמצם את היקף זיהומי HIV, אזי צפויה ירידה בהיארעות ממאירות זו.

מתוך הכנס השנתי מטעם  ה-AACR

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה