אונקולוגיה

עדכון נוסף של ההנחיות מטעם ה-NCCN לטיפול בסרטן ריאות (מתוך הכנס השנתי ה-22 מטעם ה-NCCN)

איגוד ה-NCCN (National Comprehensive Cancer Network) פרסם חמישה עדכונים להנחיות שפורסמו ממש לאחרונה לטיפול ב-NSCLC (Non-Small Cell Lung Cancer). המומחים מסבירים כי למרות שמדובר רק בחודש מרץ, כבר ישנם עדכונים להנחיות לשנת 2017 וזאת בשל השינויים המהירים החלים בתחום.

הנחיות ה-NCCN פורסמו בסוף 2016, זמן קצר לאחר הכנס השנתי של ה-European Society of Medical Oncology, בו הוצגו תוצאות המחקר הגדול שביסס כי ל-Pembrolizumab (קיטרודה) עדיפות על טיפול כימותרפי סטנדרטי כטיפול קו-ראשון בקבוצה ספציפית של חולים עם NSCLC מתקדם.

מחקר KETYNOTE 024 כלל חולים עם NSCLC מתקדם, שלא טופל קודם לכן, עם עדות בביופסיה לסרטן ריאות עם ביטוי רב של PD-L1 (50% ומעלה מתאי גידול), אך ללא עדות למוטאציות EGFR או ALK.

בחולים אלו, Pembrolizmuab לבדו הוביל לתוצאות טובות יותר על-פני טיפול כימותרפי משולב, מבוסס-פלטינום, עם חציון הישרדות ללא-התקדמות של 10.3 לעומת 6 חודשים (יחס סיכון של 0.50). תוצא הסיום המשני שכלל הישרדות כוללת היה גם כן טוב יותר משמעותית עם Pembrolizumab לעומת כימותרפיה (80% לעומת 72% לאחר שישה חודשים, יחס סיכון של 0.60).

כתוצאה מכך, כעת הגישה המקובלת לבדיקת סמנים לפני כל טיפול ראשוני בסרטן ריאות מתקדם כוללת השלמת בדיקות PD-L1. חשיבות נוספת בבדיקת סמנים בדם כוללת הערכת EGFR T790M, מאחר וסמן זה מזוהה כחלק מעמידות נרכשת לתרופות ממשפחת TKI (Tyrosine Kinase Inhibitors).

בין השינויים העדכניים שנכללו בהנחיות לטיפול ב-NSCLC יש לציין את Osimertinib (טאגריסו) המהווה כיום טיפול סטנדרטי בחולים עם עמידות גנטית נרכשת, שטופלו בעבר במעכב EGFR. בהנחיות, המלצה זו שונה מקטגוריית 2A לקטגוריה 1.

מתוצאות מחקר AURA3 עלה כי בחולים עם EGFR T790M, הטיפול ב-Osimertinib הביא לשיפור הישרדות ללא-התקדמות בהיקף של 5.7 חודשים, בהשוואה לכימותרפיה.

בהנחיות העדכניות, אותו עדכון קטגוריה עקב עדויות חדשות תקף גם ל-Atezoloizumab, מעכב PD-L1, כטיפול קו-שני או קו-שלישי ב-NSCLC. התרופה אושרה ע”י מנהל המזון והתרפות האמריקאי באוקטובר בשנה שעברה. המומחים טוענים כי Nivolumab, Pembrolizumab וכעת Atezolizumab הן בעלות תועלת ורעילות דומות. 

מתוך הכנס השנתי ה-22 מטעם ה-NCCN

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה