רפואת ספורט

פעילות גופנית תורמת לשיפור במספר והרכב חיידקי המעי באנשים רזים (Med Sci Sports Exerc )

ע”פ מחקר חדש מה-Med Sci Sports Exerc  לפעילות גופנית השפעה חיובית על הרכב חיידקי המעי שלנו .

במחקר השתתפו 32 גברים ונשים שלא נהגו להתעמל;  18 מהם היו במשקל תקין ו-14 מהם היו עם השמנת יתר. בתחילת המחקר בוצעה בדיקת רמת הכושר האירובי ונאספו מכולם דגימות צואה.

המשתתפים הונחו שלא לשנות את תזונתם הרגילה ולהתחיל בתרגילי כושר 3 פעמים בשבוע למשך 6 שבועות, כאשר רמת ומשך המאמץ של האימונים עלתה בהדרגה. בתום 6 שבועות נאספו מהמשתתפים שוב דגימות צואה, והמשתתפים התבקשו לחדול מהפעילות הגופנית למשך 6 שבועות שבסופם שוב נאספו מהם דגימות צואה.

החוקרים מדווחים כי נמצא שהרכב החיידקים במעי השתנה בעקבות הפעילות הגופנית, לרבות שינויים בפעילות של גנים חיידקיים כאשר חלק מהם החלו להתבטא בצורה חזקה יותר בעוד שבאחרים רמת הביטוי נחלשה. 

 בנוסף, חלו שינויים במספר הכולל של  חיידקי המעי של הנבדקים כאשר חל גידול במספר של סוגים מסוימים של חיידקים וקיטון בסוגים אחרים. 

 נרשמה במיוחד עלייה משמעותית במספר החיידקים שקשורים לייצור חומצות שומן קצרות שרשרת (SCFA), אשר עשויות לסייע בהפחתת דלקתיות במעי ובכל הגוף, ולהקטין את התנגודת לאינסולין , ובכך עשויות לסייע במניעת התפתחות סוכרת. 

החוקרים מדגישים כי השינויים החיוביים הללו בעקבות ביצוע הפעילות הגופנית נמצאו באופן משמעותי רק במעי של הנבדקים הרזים, בעוד שאצל הנבדקים עם השמנת היתר השינויים היו פחות משמעותיים.

בנוסף, נמצא כי כמעט כל השינויים החיוביים במספר והרכב חיידקי המעי לא נשארו לאחר התקופה של 6 השבועות שבהם הופסקה הפעילות הגופנית, ולמעשה, המיקרוביום של המשתתפים במחקר חזר לרמת הבסיס.

Med Sci Sports Exerc.2017 Nov 20.

לסקירת המחקר בניו יורק טיימס

לסקירה המחקר המתורגמת ב”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מדד מסת גוף גבוה מלווה בתסמיני דיכאון חמורים יותר במבוגרים בגיל העמידה ובגיל מתקדם (PLoS One)

    מדד מסת גוף גבוה מלווה בתסמיני דיכאון חמורים יותר במבוגרים בגיל העמידה ובגיל מתקדם (PLoS One)

    במבוגרים עם מדד מסת גוף גבוה יותר ויחס היקף מותניים לירך גבוה יותר שכיחות גבוהה יותר של דיכאון חמור יותר, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת PLoS One. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים הצביעו על קשר בין עודף-משקל והשמנת-יתר ובין דיכאון. עם זאת, אין מחקרים להערכה אם קשר זה אינו תלוי […]

  • פעילות גופנית יעילה כמו תרופות או פסיכותרפיה להקלה על דיכאון (Br Med J)

    פעילות גופנית יעילה כמו תרופות או פסיכותרפיה להקלה על דיכאון (Br Med J)

    פעילות גופנית הדגימה יעילות דומה לזו של פסיכותרפיה וטיפול תרופתי להקלה על דיכאון, כך עולה מתוצאות סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שפורסמו בכתב העת British Medical Journal. פעילות גופנית אינטנסיבית והליכה או ריצה, יוגה ואימוני כוח, היו יעילים במיוחד. החוקרים השלימה סקירת ספרות וערכו מטה-אנליזה שכללה 218 מחקרים אקראיים עם 14,170 משתתפים עם דיכאון. המחקרים בחנו צורות […]

  • מדוע מטופלים לא מתמידים בתרגילי פיזיותרפיה ביתיים? (JNPT)

    מדוע מטופלים לא מתמידים בתרגילי פיזיותרפיה ביתיים? (JNPT)

    חוסר ההתמדה בתרגילי פיזיותרפיה ביתיים הינו בעיה ידועה ביעילות הטיפול, וזו בולטת במיוחד בהקשר של תרגילים לטיפול בסחרחורות ובעיות שיווי משקל (שיקום ווסטיבולרי). חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב ניתחו מהם החסמים לתרגולים הביתיים וחזרו עם התשובות - ועם עצות. ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת המוביל בפיזיותרפיה Journal of Neurologic Physical Therapy.

  • פעילות גופנית כ

    פעילות גופנית כ"מרשם" לבריאות כללית (SSO)

    "פעילות גופנית כבר לא צריכה להיות רק "השלמה" לטיפול או המלצה סטנדרטית במסגרת הנחיות לאורח חיים בריא", כך עולה מתוך דיונים בין מומחים לפעילות גופנית ומדעי הספורט במהלך הקונגרס של החברה הספרדית להשמנה (Spanish Society for Obesity)

  • מחלקת שיקום חדשה נפתחה במרכז רפואי צפון (פוריה)

    מחלקת שיקום חדשה נפתחה במרכז רפואי צפון (פוריה)

    השבוע נפתחה במרכז רפואי צפון (פוריה) מחלקת שיקום יום חדשה שמיועדת למטופלים הזקוקים לטיפול שיקומי אינטנסיבי ללא צורך באשפוז. מחלקה זו מצטרפת למחלקות השיקום הקיימות במרכז הרפואי צפון: שיקום גריאטרי ושיקום לב וריאות. כיום ישנו מחסור חמור במיטות אשפוז בצפון, כרבע מהממוצע הארצי ביחס למספר התושבים. מחסור זה החריף על רקע הנפגעים הרבים במלחמת חרבות […]

  • פעילות גופנית עשויה לשפר מגבלות תפקודיות בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית חמורה (Annals of the Rheum Dis)

    פעילות גופנית עשויה לשפר מגבלות תפקודיות בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית חמורה (Annals of the Rheum Dis)

    במבוגרים עם מוגבלות חמורה משנית לדלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) תועד שיפור משמעותי במדדי תפקוד ואיכות חיים לאחר לפחות שנה אחת של תכנית אימונים אישית ותחת השגחה, בהשוואה לאלו תחת טיפול סטנדרטי. מדגם המחקר כלל 217 מבוגרים עם דלקת מפרקים שגרונית ומגבלות תפקודיות חמורות, אשר חולקו באקראי לקבוצת פעילות גופנית באמצעות פיזיותרפיסט או טיפול סטנדרטי; […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה