עיניים

ההשפעה של הפרעות ראיה על איכות החיים של חולי פרקינסון (Eur J Neurol)

הפרעות ראיה עלולות לפגוע באיכות החיים של חולי פרקינסון ולעיתים קרובות הן אינן מאובחנות ואינן מטופלות באופן מספק באוכלוסיה זו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו במהלך חודש אוקטובר בכתב העת European Journal of Neurology.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות מבוגרים בגילאי 50 שנים ומעלה, אשר לקחו חלק במחקר SHARE (Survey of Health, Ageing and Retirement in Europe), סקר רפואי בינלאומי, מבוסס-אוכלוסיה, שכלל מבוגרים שהתגוררו ב-27 מדינות ברחבי אירופה וישראל. הסקר שאל שאלות אודות מגוון רחב של בעיות רפואיות, כולל אבחנות מצבים רפואיים, הפרעות ראיה, כמו גם מידע דמוגרפי וגורמים אחרים.

מבין 115,240 משתתפים מתאימים שלקחו חלק בסקר (גיל ממוצע של 64.3 שנים, 54% נשים), 1,439 דיווחו על אבחנה של מחלת פרקינסון (1.25%).

מניתוח סטטיסטי עלה קשר בין מחלת פרקינסון ובין סיכון מוגבר להפרעות ראיה מכל-סוג (יחס סיכויים של 2.67), הפרעה בראיה לרחוק (יחס סיכויים של 2.55) ולקרוב (יחס סיכויים של 2.07). בחולים עם מחלת פרקינסון תועד גם סיכוי נמוך יותר לדווח על השלמת בדיקת עיניים במהלך השנתיים האחרונות (יחס סיכויים של 0.59), אך הבדל זה לא נותר מובהק סטטיסטית לאחר תקנון לערפלנים.

החוקרים כותבים כי הפרעות ראיה מופיעות בשכיחות גבוהה בחולים עם מחלת פרקינסון, בהשוואה לאוכלוסיה הכללית. מהנתונים עולה כי הפרעות אלו אינן מאובחנות דיו ואינן מטופלות היטב באוכלוסיה זו ולכן מלוות באיכות חיים ירודה בחולים עם מחלת פרקינסון.

Eur J Neurol. Published online October 19, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה