תזונה

צריכה מעטה של בשר אדום במהלך ההיריון מלווה בשכיחות מוגברת של הפרעות שימוש בחומרים בצאצאים (Alcohol Clin Exp Res.)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Alcoholism: Clinical and Experimental Research, עולה כי צריכה מעטה של בשר אדום, אם בכלל, במהלך ההיריון מלווה בשכיחות מוגברת של הפרעות שימוש בחומרים בצאצאים.

מחקר ALSPAC (Avon Longitudinal Study of Parents and Children) כלל 14,541 נשים הרות, שהתגוררו בבריטניה והיו מיועדות ללדת בין אפריל 1991 ועד דצמבר 1992. כל המשתתפות מילאו שאלוני תזונה ועוד הושלמה בדיקת גנוטיפ TCN2 (Transcobalamin ) וכן מדדי משק ברזל.

בניתוח הנתונים הנוכחי החוקרים בחנו 5,109 צאצאים שהיו סביב גיל 15 שנים בעת הביקור במרפאה. המתבגרים נשאלו באמצעות שאלון אלקטרוני אודות שימוש נוכחי בחומרים שונים.

מהתוצאות עלה כי אין קשר מובהק בין שימוש בשלושה חומרים נפוצים (אלכוהול, טבק וקנאביס) ובין דפוסי התזונה המסורתית, מעובדת או מגדנאית. עם זאת, זוהה קשר בין צמחונות ובין כל שימוש בכל שלושת החומרים האמורים עם יחס סיכויים מתוקן של 1.28, 1.21 ו-1.42, בהתאמה.

הסיכון היה גדול יותר באופן ספציפי עם צריכת בשר מעטה בהיריון, כולל צריכת בשר אדום, עופות ושילוב מוצרי הבשר.

לאור האפשרות לערפלנים שלא נלקחו בחשבון, החוקרים בחנו סיבתיות אפשרית באמצעות ריבוד הוריאנטים האימהיים המשפיעים על הפעילות הביולוגית של וויטמין B12 וברזל. צריכה מעטה יותר של בשר לוותה בעליה לא-פרופורציונאלית של הסיכון להפרעות שימוש בחומרים בצאצאים לאימהות עם וריאנטים מתפקדים באופן אופטימאלי של גן TCN2 .  וריאנטים במטבוליזם של ברזל באם לא נקשרו באופן מובהק עם הפרעות שימוש בחומרים בצאצאים.

המומחים טוענים כי למחקרים מסוג זה חשיבות רבה מאחר ומעלים שאלות ושמים דגש על נושאים שניתן לאחר מכן לבחון במחקרים אחרים.

Alcohol Clin Exp Res. Published online October 9, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה