תזונה

חוקרים ישראלים פיתחו אלגוריתם של תזונה מותאמת אישית למניעת סוכרת (CELL, הארץ)

מחקר ישראלי חדש שנערך במכון וייצמן בראשותם של פרופ’ ערן סגל מהמחלקה למדעי המחשב ומתמטיקה שימושית ושל ד”ר ערן אלינב מהמחלקה לאימונולוגיה במכון ויצמן שנקרא התאמת תזונה אישית, קורא תגר על הגישות המקובלות להמלצות תזונתיות כלליות למניעת השמנה וסוכרת, שכן הוא מגיע למסקנה שקיימת שונות רבה בתגובה של אנשים שונים למזונות שונים. כך קורה שבעוד שאדם אחד יגיב למזונות מסויימים באופן שיעלה את הסיכון שלו לפתח סוכרת, הדבר לא יקרה לאדם אחר.  המחקר מצא כי אנשים שונים הגיבו באופן שונה לחלוטין (מבחינת ההשפעה על רמות סוכר בדם) לאותה דיאטה בדיוק. נבחנה גם ההשפעה על חיידקי המעיים.

בשלב השני של המחקר פותח אלגוריתם שנועד לזהות את התגובות של אנשים שונים למזונות שונים. בשלב השלישי פותחו דיאטות  אישיות ”טובות” (המשפיעות לטובה על רמת הסוכר בדם) ו”רעות” (להיפך) לכל משתתף. ההשפעה על רמות הסוכר וחיידקי המעיים הייתה מובהקת.

החוקרים מאמינים כי למחקר השלכות מהפכניות שכן לדעתם הגישה התזונתית למניעת סוכרת צריכה להתבסס על שימוש בהתאמה אישית על בסיס האלגוריתם שפיתחו.

Cell, Volume 163, Issue 5, p10791094, 19 November 2015

לכתבה באתר ”הארץ”

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה